23 хворих і 79 підозр на коронавірус на Вінниччині

23 хворих і 79 підозр на коронавірус на Вінниччині

Про це сьогодні під час онлайн брифінгу в ОДА повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський. Повідомляють Життєві обрії з посиланням на сайт Вінницької ОДА. За  даними  Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України, станом 11 годину 30 березня  у  Вінницькій  області  зареєстровано 79 підозр  на коронавірусну хворобу COVID-19. Лабораторно підтверджено 23 випадки COVID-19. В 39 випадках коронавірус не виявлено. Зразки матеріалів від  17 хворих ще досліджуються.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що за вчорашній день було відібрано понад 200 зразків матеріалу для лабораторних досліджень, які передано до обласного лабораторного центру:«Матеріал відбирався, в першу чергу, від критичних медичних працівників, а також від контактних осіб по вже виявлених випадках. Тож сьогодні ми будемо мати нову статистику».

Очільник області зазначив, що пацієнти з лабораторно підтвердженими випадками  та   з підозрою на Covid -19 перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих  палатах під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів стабільний, окрім випадку із дитиною, яка перебуває на лікуванні в Могилів-Подільській лікарні, стан її залишається важким.

Також голова ОДА повідомив про новий випадок підозри на COVID-19 у 15-річної дівчини з Гайсинського району, яку ушпиталили в Гайсинську ЦРЛ. Стан дівчини важкий, проте швидкий тест на грип та коронавірус негативний. Проводиться лабораторне дослідження шляхом ПЛР-тесту.

Наразі у всіх виявлених випадках захворювання на коронавірус визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом. 

В Україні  зареєстровано 480 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. В усіх областях, за виключенням Миколаївської, на даний час зафіксовано випадки захворювання на COVID-19.   

В лікарнях області розгорнуто  524  інфекційних ліжка.  При  потребі, кількість ліжок для лікування хворих  на коронавірусну хворобу, або з підозрою на неї, буде збільшена, шляхом перепрофілювання  інших ліжок  або цілих медичних закладів, згідно плану.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХМІЛЬНИЦЬКА ЦРЛ УВІЙШЛА ДО ПЕРЕЛІКУ ЛІКАРЕНЬ ПЕРШОЇ ХВИЛІ, ЩО ПРИЙМАТИМУТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 НА ВІННИЧЧИНІ ТА 418 В УКРАЇНІ - КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС ЩОДЕННО ЗРОСТАЄ

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини