60 нових сортів сої без ГМО презентувала «Астарта-Київ»

60 нових сортів сої без ГМО  презентувала «Астарта-Київ»

   Розкішна сучасна техніка, провідні світові та українські аграрні бренди, презентація кращих новітніх практик, обмін безцінним досвідом та налагодження партнерської співпраці задля того, аби український споживач отримував лише найкращу, якісну, натуральну продукцію…
   Багате врожаєм поле в Кушелівці зібрало лідерів агропромислової галузі України та світу, фермерів і науковців на масштабний захід під назвою «День соєвого поля 2019», організований агропромхолдингом  «Астарта-Київ» та його підрозділом «Astarta Select» у партнерстві з Асоціацією «Дунайська соя». 

   Це незалежний дослідний майданчик, де з весни було висіяно 60 комерційних сортів сої без ГМО, а 12 вересня презентовано їх для 50 провідних компаній, понад 300 учасників заходу. 
   - «Астарта-Київ» має свій завод із переробки сої, - розповів в.о. директора сільськогосподарського виробництва агропромхолдингу «Астарта-Київ» Вадим Скрипник. – Ми переробляємо сою виключно без ГМО.  Адже для нас дуже важливо не наростити обсяги будь-якої сої, а виробити саме якісний, легальний продукт. Тому ми об’єднали зусилля з Асоціацією «Дунайська соя» і  висіяли 60 сортів сої різних виробників, в тому числі і наших власних сортів. Кращі з них вже наступного року будуть висіяні на великих площах компанії   «Астарта-Київ» і, сподіваюсь, у наших партнерів,  колег, конкурентів, які також використовують сорти, котрі ми випробовуємо. 
   Компанія «Астарта-Київ» у своїх виробничих посівах на площі близько 40 тисяч гектарів вирощує майже 15 різних сортів, але ми постійно шукаємо вдосконалення, намагаємось рости і Асоціація «Дунайська соя» нам дуже в цьому допомагає. 
   Перевага нашої компанії в тому, що ми продаємо те, що вирощуємо самі, демонструємо площі й посіви із результатами копіткої роботи.  
Про кожен сорт сої, її посів, догляд та особливості розповів директор «Astarta Select» Тарас Опанасенко, котрий поділився деталями технології вирощування й розкрив усі тонкощі експерименту.
   - Основні три напрямки в  «Astarta Select» - це виробництво насіння пшениці і сої на двох заводах, у Хмельницькій області та на Полтавщині, агрохімічне обстеження ґрунтів і випробування. Всього сої і пшениці у нас близько 30 сортів, і всі вони без ГМО.
Спочатку ми їх пропускаємо через дослідний центр, після чого сіємо на наших великих площах, і лише коли отримуємо очікувані результати, пропонуємо це насіння для вас.
   Ми готуємо, інокулюємо, пакуємо насіння і продаємо нашим партнерам для досягнення кращих результатів.  Врожайність наших сортів при використанні економної технології є значно вищою, ніж середня врожайність в Україні. Насіння пшениці й сої ми підбираємо під кожну зону вирощування. Агрофірми у нас є майже в кожному регіоні України. 
   Господарі свята, керівництво та спеціалісти  «Астарта-Київ» провели змістовні екскурсії для усіх бажаючих учасників дослідною ділянкою сої, а також полями соняшника та кукурудзи. Під час заходу кожна компанія  презентувала свою продукцію: насіння, ефективні засоби захисту, догляду, обробки, а також сучасну техніку для обробки землі та збору урожаю, у відповідних зразках, каталогах, доповідях та презентаціях. 
   Із сучасними комбайнами та обприскувачами, технікою для обробки землі і механічної боротьби з бур’янами, позашляховиками кожен бажаючий міг ознайомитись, дослідивши їх зовні та зсередини,  а також отримавши консультацію фахівців та взявши участь у тест-драйві. 
   По завершенні  «Дня соєвого поля-2019»  всі учасники стали очевидцями демонстрації збору сої, із застосуванням техніки провідних компаній-виробників, представлених на заході. Після чого відбувся розіграш цінних призів та подарунків на головній сцені. 
   Саме стрімкий розвиток технологій, прагнення до досконалості, виробництво лише натуральної продукції у спільній партнерській взаємодії потужних та відомих на світовому ринку компаній забезпечує добробут населення. 
   Завдяки господарюванню потужного агрохолдингу «Астарта-Київ» у Хмільницькому районі наші родючі землі вирощують лише найкращу, високоякісну продукцію для українського та світового ринків. 

Юлія Шандра, 
«Життєві обрії»
 

 dsc0141 dsc0124 dsc0021 dsc0075 dsc0046 dsc0027
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини