Акція милосердя

Акція милосердя

  В Уланівському стаціонарному відділенні для постійного проживання нині перебувають 25 підопічних. Нещодавно для цих літніх людей було проведено акцію милосердя,  влаштували її учениці Хмільницького аграрного центру третього курсу, які здобувають професію «Перукар-манікюрник». Дівчата постригли підопічних стаціонарного відділення, а також поспілкувалися зі старенькими і внесли у їхнє життя трохи позитиву та різноманітності. 

  Милосердя - одна з найголовніших чеснот людини. Турбота про людей у нашому суспільстві має бути на першому місці. Та найбільше прояву милосердя потребують старенькі, і тим більше ті, хто не може самостійно про себе подбати, у кого вже не залишилося рідних.

  В Уланівському стаціонарному відділенні для постійного проживання нині перебувають 25 підопічних. Ними опікуються турботливі медсестри й санітарки, які і доглядають стареньких, і стежать за чистотою в приміщенні.  Поживну їжу для бабусь та дідусів варить кухарка, і робить вона це з любов’ю, адже її страви хвалять усі підопічні, і кажуть, що все у неї завжди і свіженьке, і смачненьке. 
  Про будинок престарілих та його жителів постійно піклуються представники влади району та небайдужі, які поважають багатих роками людей. От і цього тижня було проведено акцію милосердя. Її для літніх людей влаштували учениці Хмільницького аграрного центру третього курсу, які здобувають професію «Перукар-манікюрник»: Олександра Осінська, Вікторія Грицишина, Ірина Мельничук, Ольга Цуприк, а також майстри виробничого навчання Марина Жук і Наталія Кузьмінська. У середу дівчата постригли підопічних стаціонарного відділення, а також поспілкувалися зі старенькими і внесли у їхнє життя трохи позитиву та різноманітності. Спочатку дехто зі стареньких відмовлявся від стрижки, але згодом, побачивши своїх оновлених та гарно пострижених товаришів та товаришок, охоче погоджувалися і люб’язно запрошували до своїх кімнат.  Загалом того дня учениці аграрного центру постригли вісімнадцять осіб, отримавши таким чином не лише щиру вдячність від людей поважного віку, а й додаткову практику в майбутній професії. 
  - Голова районної ради Зоя Бонсевич завжди нам допомагає і відноситься з великою теплотою, завжди до нас із добром. Це саме вона потурбувалася про наших підопічних і запросила перукарів. Ми дуже вдячні і їй, і голові районної державної адміністрації Євгенію Буткевичу за підтримку. Щиро вдячна директору територіального центру соціального обслуговування Хмільницького району Наталії Міськовій, яка теж ніколи не залишається осторонь. Особливої подяки заслуговують дівчата з аграрного центру, вони зробили дуже добру справу, адже така благодійна акція дуже цінна.  Дівчата так професійно постригли наших підопічних, що вони наче ожили, відчули себе молодшими, - сказала  завідуюча Уланівським стаціонарним відділенням Раїса Главацька.
  І справді, один за одним люди поважного віку заглядали в дзеркало, чепурилися і навіть жартували про весілля. 
  На завершення акції милосердя голова районної ради Зоя Бонсевич і перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк подякували дівчатам за добру справу, побажали їм і в майбутньому з повагою ставитись до літніх людей, не забувати їх, а ученицям -  знайти роботу по професії і радувати людей своїми гарними зачісками. За проявлену сердечність та милосердя й надану благодійність підопічним будинку для людей похилого віку Зоя Григорівна вручила Подяки Хмільницької райдержадміністрації та районної ради усім майстриням.  
 

 dsc0096 dsc0081 dsc0064 dsc0049
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини