"Берегиня в погонах"

"Берегиня в погонах"

Минулого тижня в нашому місті відбулася грандіозна подія – на базі двох санаторіїв було проведено фінальну частину Всеукраїнського конкурсу «Берегиня в погонах». У конкурсі взяли участь двадцять дві учасниці з різних куточків України. Це лікарі, медичні сестри, які представляють різні військово-медичні установи оборонного відомства та медичні служби бригад Збройних Сил України. Чимало з них є учасниками бойових дій на Сході України, а дехто приїхав прямо з передової. А найприємнішим є те, що переможницею конкурсу "Берегиня в погонах" стала хмільничанка Світлана Кривіцька.

Всеармійський конкурс «Берегиня в погонах» започатковано в минулому році, і вперше проводили його в курортному місті Трускавці. Організаторами конкурсу є Головне військово-медичне управління, Головне управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України, Центральний друкований орган Міністерства оборони України -  газета «Народна армія» і українська військово-медична академія. 
Конкурс проходив у санаторії медичного центру реабілітації залізничників, де військовослужбовці медичних служб демонстрували свої сили у вправі «віджимання від підлоги» та плаванні.  Найкращий результат у віджиманні показала наша землячка Світлана Кривіцька – медична сестра з відділення лікарсько-льотної експертизи військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, яка віджалася від підлоги 43 рази. Найкращою у плаванні стала  старший лейтенант медичної служби Альона Іващенко – начмед зенітно-ракетної бригади м. Херсон, яка здолала дистанцію у 20 метрів за 11,4 секунди. 
З упевненістю цих жінок можна назвати мужніми, адже вони обрали нелегку професію, часто ризикують життям, аби врятувати наших солдат на передовій та захистити Батьківщину від агресора. Вони мужні та витривалі, і разом з тим, як і кожна людина, мають безліч захоплень та хобі, вони талановиті та різнобічно розвинені. Наступний етап конкурсу продовжився у військовому санаторії, де дівчата продемонстрували свої таланти: вони співали й танцювали, декламували вірші та показували творчі доробки. Члени журі гідно оцінили й професійні знання дівчат: військові медики робили уколи, накладали пов'язки, а також вміло ставили крапельниці солдатам, які проходять реабілітацію в санаторії.  


Наступного дня, у суботу, вся країна дізналася ім’я найкращої. Перед тим, як члени журі оголосили п’ятірку фіналісток, на сцені військового санаторію дівчата дефілювали у вечірніх сукнях, розповідали про свою службу і життя, дивували творчістю і представляли про себе коротенькі відео. За підсумками конкурсу звання віце-міс вибороли Наталія Дугарь (старший сержант, медична сестра військового госпіталю м. Полтава. До речі, ця конкурсантка нагороджена орденом «За мужність ІІІ ступеня»), Тетяна Херсонська (капітан, медична сестра з Центральної стоматологічної поліклініки м.Київ), Ганна Марчук (капітан, медична сестра з військового госпіталю м. Чернівці). Звання першої віце-міс завоювала слухач Української військово-медичної академії, молодший лейтенант, медична сестра Вікторія Хухлей (м. Київ). Дуже приємно, що найкращою члени журі визнали красуню-хмільничанку, 28-річну Світлану Кривіцьку. Вона підкорила серця членів журі не лише своєю красою та грацією, а й професійністю. Найкращим з кращих вручили багато подарунків не лише від головних спонсорів, а й від партнерів конкурсу. Солодощі, сертифікати на пошиття ексклюзивної медичної форми від вінницької швейної фабрики, наручні годинники з логотипом друкованого видання "Народна армія" та багато інших призів отримали переможниця та всі віце-міс. Також один із членів журі, єдиний представник від офіційного партнера конкурсу - компанії «VIK-TAILOR» Сергій П’ятківський вручив жінкам-фіналісткам сертифікати на тисячу гривень для придбання спорядження у магазинах компанії та цінні подарунки. 
Після привітань, з гарними враженнями та емоціями дівчата пішли фотографуватися у парк військового санаторію,  а організатори вже подумки почали готуватися до традиційного конкурсу на наступний рік.

Алла Корнієнко, 
кор. «Життєвих обріїв».
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини