Через пожежу на заказнику "Сандрацький" могло б статись велике лихо

Через пожежу на заказнику "Сандрацький"  могло  б статись велике лихо

Червоне полум'я та густий дим... Загорілась  суха трава і стовбури дерев.  Відеозаписи пожежі на заказнику виклав на своїй сторінці у Фейсбук хмільничанин Юрій Шевченко.  Він випадково став  свідком пожежі та викликав рятувальників. 

Вогонь було ліквідовано за 7 хвилин, - повідомив Юрій Шевченко. Якби не оперативність працівників ДСНС, могло б сатись велике лихо. Адже загоряння сталось біля розливу, і крім рослинності, під час таких пожеж страждають річкові птахи й тварини, а їх на заказнику тисячі. 

За інформацією ГУ ДСНС у Вінницькій області кількість пожеж сухої рослинності зростає, зокрема й пожеж в екосистемах.

Якщо на початку місяця в області було зафіксовано та ліквідовано 11-12 займань, то станом на 9 вересня їх було 26, а 10 вересня аж 33. 

Рятувальники б'ють на сполох та закликають, бути вкрай обережними з вогнем.

"Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю" - повідомляє сайт Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. 

 

 

%d0%9f%d0%be%d0%b6 4%d0%9f%d0%be%d0%b6 3%d0%9f%d0%be%d0%b6 2%d0%9f%d0%be%d0%b6 1
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини