Червивий "Барон". Де правда?

Червивий "Барон". Де правда?

Відеозапис цукерок з неприємним сюрпризом, - черв’яками виклала в мережі Інтернет хмільничанка Алла Томчук. Жінка зазначила, що товар був придбаний в одному з магазинів міста Хмільника. 


Інформація викликала обурення у місцевих жителів. Люди почали висловлювати хвилювання, писати свої історії невдалих покупок у різних торговельних точках міста, в результаті чого навіть були випадки отруєння. 
- Цукерки придбала моя кума, проїжджаючи повз магазин, - розповідає пані Алла. –  Принесла додому, розламала один і виявила неприємну знахідку. Далі з’ясувалось, що черв’яки є й у інших цукерках. Ми проживаємо в іншому мікрорайоні міста, тому не  хотіли витрачати час на те, щоб йти до магазину і повертати покупку, тим більше купили всього 240 грамів. Хоча вони не дешеві, ціна  цукерок 74 гривні. Добре, що вчасно виявили і ніхто не отруївся. Це вже не перший випадок, пов'язаний з купівлею зіпсованої продукції, що траплявся особисто зі мною в різних магазинах.
Адміністратор магазину свою провину не визнає.
- Цей прикрий випадок став шоком для нашого колективу, - говорить адміністратор. - Я не впевнена, що ці цукерки були придбані саме у нашому магазині, бо до нас ніхто з цього приводу не звертався. Ні тієї людини, що оприлюднила відео, ні її куми я не знаю і до мене вони з цього приводу не звертались. Я переконана, що у нас цукерки зіпсуватись не могли. Магазин невеличкий, тому ми беремо товар малими партіями, знаємо своїх покупців, товарообіг, продукція у нас не залежується і зіпсуватись не могла. На даний момент цукерки вилучені з продажу.  Ми їх перевірили і черв’яків у них не виявили. Звернулись до постачальника, аби перевірив усю партію цукерок.
Я хотіла б зустрітись з тією людиною, котра нібито-то купувала цукерки в нашому магазині, щоб вона передала їх мені, і лише тоді ми зможемо встановити їх походження. Допоки цього не станеться, я вважаю це наклепом і провокацією проти нашого торгового закладу.  
У Держпродспоживслужбі дану ситуацію не коментують. Оскільки, з цього приводу до них ніхто не звертався.
За словами виконуючого обов’язки начальника Хмільницького районного управління Держпродспоживслужби Василя Грушка,  заклади громадського харчування та заклади продажів продуктів у місті перевіряються планово.
 – Якщо до нас звертаються  зі скаргою, за дозволом регуляторної служби, проводиться позапланова перевірка торгівельного закладу, - зазначив Василь Грушко.
Фахівці зазначають, що продукти харчування можуть зіпсуватись  ще до того, як потраплять на прилавки магазинів. Наприклад, тривалий час зберігаючись на складах виробників чи постачальників, або при недотриманні перевізниками належного температурного режиму.  Тому для уникнення подібних випадків рекомендують підприємцям бути уважними, добре вивчати походження продукції та отримувати її з відповідними документами.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини