ЧИМ ЗАВИНИЛИ ЦІ ХМІЛЬНИЧАНИ?

ЧИМ ЗАВИНИЛИ ЦІ ХМІЛЬНИЧАНИ?

    Ні для кого не секрет, що в Хмільнику є величезна проблема з паркуванням автотранспорту на вулицях Пушкіна, 18-ї Армії, Ринковій, Некрасова, Олійника та К. Лібкнехта в базарні дні. Саме на цих вулицях твориться справжній безлад: автомобілі паркуються хаотично, а в переважній більшості - з порушенням правил дорожнього руху. Ця проблема турбує хмільничан протягом багатьох років і потребує вирішення. Тому я ще 29 вересня 2016 року направив депутатський запит на ім`я міського голови Сергія Редчика. В ньому йшлося про облаштування навколо ринку паркувальних місць для автотранспорту, за рахунок звуження та реконструкції тротуару по вул. Ринковій та облаштування нового тротуару по вул. 18-ї Армії, який візьме на себе функцію парковки і пішохідної стежки вздовж паркану ринку. Минуло більше року, а в міській раді навіть пальцем не поворухнули задля вирішення цієї проблеми. 
  При правильному підході до цього питання місто мало б отримати близько 300-350 паркомісць, що, в свою чергу, дало б можливість розвантажити транспортну напругу на цих вулицях, а в перспективі отримувати дохід в міський бюджет. А водіїв ніхто не ганяв би, як «собак». 
  Я неодноразово спо¬стерігав, як поліцейські цілим підрозділом «розрулювали» ситуацію навколо ринку і від цього ставало сумно. Невже в поліції іншої роботи немає, окрім як бути регулювальниками, бо комусь не вистачає тями навести лад навколо базару? До поліцейських претензій немає і не може бути, адже вони виконують свою роботу і в переважній більшості обмежуються усними попередженнями ПДР, розуміючи, що альтернативи у водіїв немає. 
   Мені вкрай незрозуміла позиція міських чиновників щодо пріоритетності виконання ремонту доріг та вулиць в Хмільнику. Невже міський голова зі своїми заступниками не бачать, що робиться на колишній вулиці Таращанській, де батьки через болото, на руках виносять своїх дітей до центральної дороги. Весь мікрорайон Мазурівка - цілковите бездоріжжя, а там проживає багато людей. Не краща ситуація і на Сидорисі. Колишня вулиця Чапаєва в осінньо-весняний період перетворюється на смугу перешкод і без рибальських чобіт там не пройти. Вулиця Муравського, на якій через ями та вибоїни внаслідок руху важкого транспорту хати коляться навпіл. Вулиці Коцюбинського та Козицького, по яких може проїхати хіба що трактор. Цей список можна продовжувати і продовжувати. Чому так? Невже мешканці цих вулиць є другосортними, чи, може, вони не є платниками податків та виборцями! Перед ким вони завинили, що через чиновницьку бездіяльність і неправильну господарську діяльність та планування змушені роками потерпати від вщент розбитих доріг, місити багнюку та перестрибувати через калюжі? 
   Нещодавно в місті було відремонтовано частину вулиці Меморіальна. Наступною вуличкою стала Нагірна, на якій облаштували асфальтне покриття, оминувши головну вулицю Паркову. 
   Вважаю, що в першу чергу потрібно ремонтувати головні вулиці, на яких відбувається найбільший рух, проживає велика кількість людей, а вже потім другорядні та прилеглі вулички. 
   Очевидно, що вулиці Кутузова, яка є чи не найдовшою і сполучає великий мікрорайон з центром міста, для влади взагалі не існує. Бо як пояснити те, що вже не один рік ця вулиця, яка є однією з головних магістралей міста, стоїть в руїнах, хоча на її ремонт було виділено значну суму з державного бюджету. 
   Я думаю, що головна проблема цих вулиць полягає в тому, що на них не проживають «впливові», з точки зору міського голови, депутати та інші «авторитети». 

Юрій ШЕВЧЕНКО
депутат міської ради. 
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини