«Дари ланів» Хмільниччини

«Дари ланів» Хмільниччини

   Різнобарвною, багатою, змістовною була виставка нашого району на Дні міста Вінниці. В знак вітання в центрі експозиції стояв коровай з написом «Вінниця – 655». А усіх відвідувачів весело зустрічали гарбуз-господар та гарбузиха-господиня з десятком гарбузиків-діток.

   Сьомого вересня  в районний Будинок культури завітала Осінь зі своїми щедрими дарами. У фойє було організовано чудову виставкову експозицію «Дари Осені». А восьмого вересня її  було представлено на  виставці «Дари ланів і садів Поділля» на обласному фестивалі «Свято урожаю» з нагоди відзначення 655-ї річниці міста Вінниці. 

   Працівники сільських клубних закладів району взяли активну участь у підготовці виставкових матеріалів.  Короваї, хліби  та різноманітні вироби  з тіста були представлені працівниками Великомитницького, Вишеньківського, Сл.Кустовецького, Мар’янівського, Кустівського, Сьомацького, Сальницького, Сулківського, Пустовійтівського сільських клубних закладів.
  Різноманітні овочі та фрукти представили працівники Великоосторожоцького, Кривошиїнського, Лознянського, Маркушівського, Петриківецького, Сальницького, Скаржинецького сільських клубних закладів.
    Старовинні вишиті сорочки зібрані директором Куманівецького СБК.
Дідухи та снопи  виготовлені працівниками  Петриківецького,   Уланівського, Великомитницького сільських закладів культури.  
   Крім працівників закладів культури, у наповненні виставкової експозиції взяли участь інші сільські майстрині та господині. Зокрема, одними  з найкращих та найбільших експозиційних матеріалів були корзини з гарбуза, виготовлені  дизайнером  Оленою Фелько з Великомитницької сільської ради.
   Виставкову експозицію з наданих матеріалів створили методисти районного Будинку культури та працівники районної бібліотеки для дітей.
  В обласний центр на фестиваль «Свято урожаю» приїхали представники усіх районів та представили виставкові експозиції з овочів, фруктів, насіння та вироби з них, роботи майстрів народного мистецтва, вишивальниць, гончарів, старовинні речі українського побуту, плетені тини, оздоблені різноманітними квітами, глечиками, вінками цибулі, часнику та ін.
  Різнобарвною, багатою, змістовною стала виставка нашого району на Дні міста Вінниця. В знак вітання з 655-річчям в центрі експозиції стояв коровай з написом-оздобленням «Вінниця – 655». А усіх відвідувачів весело зустрічали (найбільші на виставці «Дари ланів та садів Поділля») гарбуз-господар та гарбузиха-господиня з десятком гарбузиків-діток. Поряд красувались  буряки-велетні, капуста, кукурудза, цибуля, часник та  корзини з найбільшими і найкращими плодами садів та ланів  Хмільниччини. Виставкову експозицію мали змогу оглянути вінничани та гості, які приїхали на День міста Вінниці.

О. Гавура,
методист  районного Будинку культури.

Фото М. Загороднього.
 

%d0%91%d1%83%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%ba %d0%ba. %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be %d0%97%d0%b0%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d1%8c%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%a4%d0%be%d1%82%d0%be %d0%97%d0%b0%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d1%8c%d0%be%d0%b3%d0%be
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини