До якого часу триватиме навчальний рік та як він завершиться?

До якого часу триватиме навчальний рік та як він завершиться?

У зв’язку із продовженням карантину в Україні, через поширення коронавірусу, навчальний рік в закладах освіти завершиться до 1 липня. А закінчення навчального процесу в школах буде відбуватися дистанційно. Педагогічна рада шкіл має вирішити, коли остаточно має завершитися навчальний процес.

Про це розповіла в.о. міністра освіти та науки України Любомира Мандзій.

«Сьогодні було прийняте рішення про продовження карантину до 11 травня. Ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. Навчальний рік у закладах освіти триватиме до 1 липня, а навчальний процес для учнів усіх класів, окрім 11-х, закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка приймається педагогічною радою школи.

За принципами академічної автономії, педагогічні ради шкіл самостійно визначають принципи освітнього процесу і завершення навчального року. Багато було запитань про те, коли учні повернуться за шкільні парти. Виходячи з того, що ми маємо зараз, ми розуміємо, що для цього повинна бути інша епідеміологічна ситуація на краще, тільки в тому випадку ми зможемо організувати освітній процес в закладах освіти», – зазначила в.о. міністра освіти та науки України Любомира Мандзій.

В Міністерстві освіти рекомендують виставляти оцінки за результатами комплексного оцінювання. Тобто, за оцінками, які учень мав до початку карантину (12 березня), та оцінками, які він отримує впродовж реалізації дистанційного навчання.

«Підсумкова оцінка за семестр має бути виставлена з урахуванням результатів поточного оцінювання до 12 березня та тематичного оцінювання, яке проводиться за час використання технологій дистанційного навчання.

Для учнів 1-х, 2-х та 3-х пілотних класів Нової української школи використовується формувальне та підсумкове оцінювання. Формувальне оцінювання здійснюється шляхом спостереження за поступом учня, за поведінкою, за поступом учня у різних видах діяльності та, власне, виходячи з динаміки успішності виконаних ним завдань.

Шановні освітяни, вам важко визначитися з цією динамікою, бо проведення zoom-уроків не дозволяє до кінця відстежити цей поступ дитини. Тому тут необхідно залучення батьків та їхньої думки, їхнього аналізу щодо того, що стосується поступу змін в навчанні дитини. Але свідоцтво досягнень все рівно заповнюєте ви.

Учні 4-х і 9-х класів у 2019-2020 навчальному році звільнені від державної підсумкової атестації (ДПА). У відповідних документах про освіту необхідно зробити запис «звільнений» або «звільнена».

Про випускників 11-х класів я вже сказала. Шановні випускники, готуйтеся, будь ласка, до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Термін проведення ЗНО залежить від термінів завершення карантину.

Підсумкове оцінювання тих учнів, які здобувають освіту за індивідуальною формою (педагогічний патронат або сімейна домашня форма, або екстернат), у 2019-2020 навчальному році теж здійснюється дистанційно за аналогічною процедурою», ‒ каже Любомира Мандзій.


ЧИТАТАЙТЕ ТАКОЖ: 

КАРАНТИН ПРОДОВЖЕНО ДО 11 ТРАВНЯ

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини