Двадцять саджанців з сільського парку - іспитовий строк для доньки та матері за крадіжку яблунь у Хмільницькому районі

Двадцять саджанців з сільського парку - іспитовий строк для доньки та матері за крадіжку яблунь у Хмільницькому районі

Березневого вечора у одному з сіл Хмільницького району 58-річна мати прийшла на гостину до 36-річної доньки. Саме донька, точно знаючи, що у плодовому садку на території сільського парку ростуть молоді саджанці яблунь, запропонувала матері викопати їх для себе. Повідомлють "Життєві обрії з посиланням на прес-службу Хмільницького міськрайонного суду.

Робили це жінки ввечері, добре усвідомлюючи свої дії,скориставшись відсутністю стороннього нагляду, пересвідчились чи немає свідків і викопали 20 саджанців плодових дерев.

Згідно з висновком експерта, вартість дворічного саджанця яблуні сорту «Голден» коштує понад 58 гривень, тому, своїми умисними діями дві жінки спричинили для сільської ради матеріального збитку на суму 1 163, 4 грн. Донька і матір «по-чесному» поділили саджанці: по 10 штук кожній і розпорядилась ними на свій розсуд.

Коли ж працівники поліції почали шукати викрадені саджанці, то донька викопала дерева зі своєї земельної ділянки і посадила їх назад у сільському парку. За вчинене просила вибачення у сільській раді.

Це злочин, який кваліфікується  частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб) і карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Суд брав до уваги усі обставини справи: за місцем проживання обвинувачені характеризувались посередньо, однак у суді жінки щиро каялись та сприяли розкриттю злочину, у 36-річної громадянки на утриманні перебуває малолітня дитина, а у 58-річної громадянки обтяжуючих обставин немає.

Обох жінок визнано винуватими у вчиненні злочину – крадіжці, скоєній за попередньою змовою.

Для доньки та матері призначено  покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки, однак на підставі статті 75 Кримінального кодексу України (звільнення від відбування покарання з випробуванням) звільнено від відбування покарання з випробуванням: якщо протягом року вони не вчинять нового злочину. Також жінки зобов’язані час від часу з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи, навчання.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУД ПРИЗНАЧИВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД НЕПОВНОЛІТНЬОМУ, ЯКИЙ ЗАСТОСУВАВ ЗБРОЮ ПІД ЧАС БІЙКИ У ХМІЛЬНИКУ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини