Дитячі майданчики згуртували мешканців Митника на Вінниччині

Дитячі майданчики  згуртували мешканців Митника на Вінниччині

Життя у селі має набагато більше складностей, ніж життя у місті. Селянам часто доводиться терпіти малий асортимент товарів у крамницях, важку сільськогосподарську працю та інфраструктурні недоліки. У більшості дітей немає доступу до інтернету та репетиторів, результатом чого стають більші складності при отриманні освіти. Але песимізм не здатен вирішити проблеми селян, а чесна праця та ініціативність - здатні. Доказом цього твердження є надихаючий досвід жителів Великого Митника, які, не чекаючи чужої допомоги, власними силами забезпечили своїх дітей дитячим та спортивним майданчиками.

 

Нещодавно жителі Великого Митника отримали нові локації для дозвілля. У центрі села з'явились спортивний та ігровий майданчики. Вони розташовані прямо у центрі, мають зручну стоянку для велотранспорту, безкоштовний Wi-Fi, а під ногами дітвори скрипить річковий пісок (він не поглинає вологу), а не застаріла резина, яка у спекотну пору перетворює подібні майданчики на 40-градусне пекло. Здавалося б, нічого надзвичайного не сталось, однак історія спорудження майданчиків – це показовий приклад цілеспрямованості, самоорганізації та відданості мешканців Великого Митника, які принесли гідні плоди.
 

“Ідея належить громаді. До мене звернулись місцеві молоді матусі, яким просто немає куди сходити з дітьми у селі. Я звернулась за підтримкою до міського голови Хмільника, і він ідею підтримав, тому ми перейшли до початку робіт”, - згадує Тетяна Шкатюк, староста Великого Митника.

 

“Загалом на всі роботи пішло більше місяця. Спочатку визначили місце та спланували територію, потім закупили інвентар та обладнання і почали роботи зі встановлення”. Джерела фінансування у ініціативи різні: сам інвентар було закуплено за рахунок бюджету Хмільницької міської територіальної громади, річковий пісок за власний рахунок надав міський голова Хмільника, “Зернопродукт МХП” допомогло своєю технікою зі встановленням елементів, а систему відеоспостереження, парковку для велотранспорту та лавки небайдужі селяни придбали за власні кошти. “Я такого не очікувала, але ніхто не був байдужим до цієї справи”, - додає Тетяна Шкатюк.


 

Жителі Великого Митника встановлювали спортивний та ігровий майданчики три суботи поспіль. Нарешті, через місяць після виникнення ідеї, центр села прикрашали нові місця для дозвілля, де дитячій радості немає меж, а коли щасливі діти, щасливі й батьки.

“Я дуже вдячна від імені всіх 218 митницьких дітей всім тим, хто долучився до спорудження майданчиків, за наполегливу працю, за любов до рідного села, за турботу про майбутнє. Завдяки вам, село стає кращим та комфортнішим, - сказала староста.


ЧІТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАКУПЛЯТЬ ТРАНСПОРТНІ ЗАСОБИ

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини