Гідні представники рідної Хмільниччини

Гідні представники рідної Хмільниччини

  Нещодавно в приміщенні Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені М.К.Садовського, з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР, відбулися урочисті заходи. Під час офіційної частини голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій та голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник нагородили кращих представників області.  Серед достойних наша землячка – вчитель історії навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. – дошкільний навчальний заклад» с. Лозова 
   Галина Барак, нагороджена Почесною грамотою обласної державної адміністрації і обласної ради.

   Галина Олександрівна пропрацювала педагогом 40 років, має вищу кваліфікаційну категорію та педагогічне звання «Старший вчитель». За багато років плідної праці заслужила повагу від людей, користується авторитетом серед педагогічних працівників, учнів та громадськості села. Галина Барак зарекомендувала себе як відповідальний працівник, має значний досвід і знання. Про неї відгукуються як про талановитого педагога, адже всю душу вкладає у викладання свого предмета, виховуючи в учнів інтерес до знань, любов до історії рідного краю, почуття національної гордості та патріотизму. Уроки історії у Галини Барак проходять завжди дуже творчо, вона вміє зацікавити учнів і передати їм необхідні знання. Галина Олександрівна систематично проводить позакласні заходи з історії, а її вихованці є учасниками волонтерського руху, систематично збирають допомогу учасникам АТО/ООС. 

  Того ж дня високу державну нагороду очільники області вручили нашому земляку, скульптору, Заслуженому художнику України, хмільничанину Віктору Стукану.   

  Відповідно до  Указу Президента України у листопаді 2018 року за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність Віктора Євграфовича нагороджено орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Він автор шістдесяти двох пам’ятників, які прикрашають площі населених пунктів не лише у Вінницькій області, а й поза її межами.  За свою творчість знаний хмільничанин неодноразово нагороджувався  відзнаками обласного та районного рівнів.
  Має Почесну грамоту Верховної Ради України (2017 р.) та високі церковні відзнаки Святійшого Патріарха Київського і Всієї Руси–України Філарета: Орден Святого Миколи Чудотворця ІІІ-го ступеня (2017 р.), Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ-го ступеня (2018 р.), орден Святого Юрія Переможця (2018 р.).

Img 04321
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини