Кадрова "полундра"

Кадрова "полундра"

- Впровадити інновації у діяльність виконавчих органів міської ради.
- Удосконалити структуру виконавчих органів міської ради.
Це лише два підпункти зобов'язань, через які певна кількість хмільничан віддали свої голоси на виборах за Сергія Редчика.

Минув перший рік каденції. Це час, за який можна підсумувати, чи дотримується міський голова передвиборчих обіцянок. Але, враховуючи те, що за рік з міської ради звільнились 10 посадовців, серед яких досвідчені фахівці з багаторічним стажем роботи, стає зрозуміло, що так "удосконалити" структуру виконавчих органів не вдавалось жодному міському голові.
Серед тих, хто звільнився, три заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, начальники відділів та спеціалісти.
Такого кадрового "голоду" виконавча вертикаль міста не знала, мабуть, з часів Магдебурзького права.
Нині в раді відсутні всі заступники. Якщо вину за їх відсутність можна частково покласти на депутатів, то хто заважає меру призначити начальника управління праці і соціального захисту населення міської ради. Адже обов'язки начальника управління більше року виконує заступник. Це грубе порушення трудового законодавства. Оскільки ця посада є вакантною, а призначення працівника виконувачем обов'язків за вакантною посадою не допускається.
Якщо працівник виконує обов'язки більше двох місяців, є підстави вважати, що він затверджений на цій посаді, хоча відповідного документа не було видано.
Але міського голову це зовсім не хвилює, незважаючи навіть на те, що питання про призначення керівника цього управління неодноразово порушували депутати. Постає логічне запитання: що відбувається? Міський керманич не може визначитись з кандидатурою чи тримає місце для когось з наближених або родичів? Що змушує його порушувати закон?
Незважаючи на те, що "Народний контроль" підтримав кандидатуру Сергія Редчика на виборах, сьогодні активісти і депутати "Народного контролю" виступають проти запроваджених мером "інновацій", які повністю розвалили виконавчу структуру міської ради та ставлять під загрозу розвиток міста. А дії міського голови розцінюють як невиконання взятих на себе зобов'язань, а це є нічим іншим, як обманом виборців та своїх політичних партнерів.
 

О.ОКОЛОДЬКО,
Ю. ШЕВЧЕНКО,
депутати міської ради.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини