Карантин продовжено до 11 травня

Карантин продовжено до 11 травня

22 квітня на засіданні Уряду прийняли рішення про продовження карантину до 11 травня. Виходити з карантину країна почне 12 травня, якщо буде дотримано дві основні умови.

«Моделювання аналітиків Національної академії наук України та дані МОЗ свідчать про те, що ми ще не пройшли пік захворюваності і він може настати на початку травня. Виходячи з цього, Уряд сьогодні ухвалить рішення про продовження карантину до 11 травня, оскільки з розрахунку Академії наук, піку ми очікуємо в період між 3 і 8 травня. В нас є чіткий план виходу з карантину, він складається з 5 етапів. Є стартова точка реалізації цього плану - 11 травня», - повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на початку засідання Уряду.

Початок виходу з карантину запланували на 11 травня. Основними умовами є:

  • як мінімум протягом 10 днів відсоток виявлених захворювань має не змінюватись, він може коливатись в межах +-5%;
  • лікарні, заповнені пацієнтами з коронавірусом менше, ніж на 50% (зараз заповненість лікарень на 10%).

«Якщо все буде добре, то з 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків, скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг, можливо, інші пом’якшувальні заходи, які будуть анонсовані залежно від розвитку ситуації в перших числах травня. Такі дії дозволять повернути частину людей на роботу, покращать емоційний стан українців та дадуть старт розігріву економіки», - сказав Д. Шмигаль.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

349 ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ ТА 566 ПІДОЗР НА COVID-19 У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

НА ПЕРІОД ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ ТА ПОМИНАЛЬНИХ ДНІВ В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЗАПРОВАДЖУЮТЬСЯ ДОДАТКОВІ ОБМЕЖУВАЛЬНІ ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини