"Хірургія" на 100 відсотків забезпечена функціональними ліжками

"Хірургія" на 100 відсотків  забезпечена функціональними ліжками

  Нещодавно до Хмільницької центральної районної лікарні знову прибула гуманітарна допомога з Німеччини. Уже не вперше в лікарні оновлюється матеріально-технічна база, адже ще на початку цього року завдяки депутату обласної ради Олександру Крученюку до лікарні привезли не лише ліжка, а й інший необхідний лікарняний інвентар. Взимку сучасним закордонним обладнанням поповнилися  неврологічне й ендоскопічне відділення, а також реанімація. Тепер на новеньких функціональних ліжках, які одразу ввели в експлуатацію, лежать пацієнти хірургічного та терапевтичного відділень Хмільницької ЦРЛ. 

   - За сприяння депутата обласної ради Олександра Васильовича Крученюка хірургічне відділення отримало 21-е ліжко та близько сорока матраців. На сьогоднішній день хірургічне відділення уже повністю укомплектоване функціональними ліжками, завдяки чому усі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні в більш комфортних умовах. Всі ліжка з електричним приводом, вони легко піднімаються та опускаються, що дуже важливо для кожного нашого пацієнта, - розповів завідуючий хірургічним відділенням Олександр Гуцук. 
   - В гуманітарну допомогу входять також, крім ліжок та матраців, ходунки і крісла-каталки.  Завдяки коштам, які виділила Хмільницька районна державна адміністрація, а це сто тисяч гривень, - усе це обладнання було привезене з Німеччини, - сказав головний лікар Василь Залецький.
   Зручні ліжка дуже подобаються пацієнтам лікарні, і, хоча вони стверджують, що краще в цей заклад не потрапляти взагалі, але коли вже таке сталося – лежати з комфортом набагато приємніше, та й одужання приходить швидше. Наприклад, Анатолій з Томашполя каже, що забрав би це ліжко з собою додому, настільки зручно на ньому спати.
   – Раніше теж потрапляв у лікарню, але тепер мені є з чим порівняти, і нові ліжка набагато кращі, ніж ті на пружинах, зараз хоч виспатись вже можна, - посміхаючись, сказав Анатолій. 
   Пацієнтка Валентина Попович з міста Хмільника підмітила зручність і в широті ліжка, і в твердості, бо ж на такому краще лежати, ніж на незручній металевій сітці. 
   58-річний Олексій Даценко з села Кушелівки проходить лікування в терапевтичному відділенні, і каже, що навіть вставати не хочеться, настільки йому комфортно. 
   - Звісно ж, краще сюди не потрапляти, але якщо порівнювати нові ліжка зі старими, то це словами не передати – варто лише раз спробувати. Чого тільки варті нові матраци. З тими, що були, не порівняти, та про ті навіть згадувати не хочеться, - поділився враженнями Олексій Петрович. 
   - Ви знаєте, у нас був важкохворий, то на закордонному функціональному ліжку він вперше почав спати. На них тіло відпочиває. Не хочу вихвалятися, але те, що люди дякують за такі ліжка – це факт. Від себе особисто та інших лікарів варто висловити щиру вдячність тим, завдяки кому в лікарні поповнилася матеріально-технічна база. Вдячний Олександрові Крученюку за допомогу, районній владі за виділені кошти для перевезення вантажу, за розуміння та співпрацю, - сказав завідуючий терапевтичним відділенням Анатолій Базь.

Алла Корнієнко, 
«Життєві обрії».
Фото Б.Москалюка.

 

 dsc0116 dsc0112 dsc0111 dsc0106
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини