Хмільник пасе задніх

Хмільник пасе задніх

   В місті не запроваджено жодного інвестиційного проекту в промисловості.   

  Характеризуючи Вінниччину як регіон з найбільш привабливим інвестиційним кліматом, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко зазначив, що у 2018 році в промисловості області реалізовано 34 інвестиційні проекти на загальну суму 4,5 мільярдів гривень, а це створення майже 3 тисячі нових робочих місць.

  Ці дані посадовець озвучив в ході підсумкової колегії обласної державної адміністрації, доповідаючи щодо реалізації у 2018 році пріоритетних завдань, визначених Стратегією збалансованого регіонального розвитку області на період до 2020 року.
  Найбільше інвестиційних проектів у промисловості в 2018 році було реалізовано у містах Вінниця (6 проектів), Ладижин (4 проекти) та у Піщанському районі (3 проекти).
 - На даний час приватні інвестори продовжують співпрацю з нашим регіоном. У сфері промисловості реалізується наразі 58 довгострокових інвестиційних проектів (період їх реалізації 2019-2022 роки) на загальну суму 8,54 млрд. грн., що дозволить створити додатково 3 тис. 850 нових робочих місць, - зазначив Андрій Гижко.
  У 2019 році найбільше інвестиційних проектів у промисловості буде впроваджуватись у Липовецькому районі (8 проектів), Тиврівському (4 проекти), Хмільницькому районі (4 проекти) та м. Вінниця (7 проектів).
 - Разом з тим, жодного інвестиційного проекту в промисловості у поточному році не заплановано впровадити в Жмеринському, Козятинському, Могилів-Подільському, Теплицькому, Шаргородському районах та містах Жмеринка, Козятин, Хмільник. Хоча зазначені адміністративні території мають всі можливості, щоб запропонувати інвесторам і вільні ділянки, і виробничі площі, і розвинуту інфраструктуру. На жаль, така ситуація в зазначених  містах і районах вже є хронічною і ставить цілий ряд викликів перед керівниками цих адміністративних одиниць. Постає цілком логічне запитання:  "за рахунок чого в цих територіях будуть створюватись робочі місця та що є локомотивом економічного зростання в ваших районах?", - зазначив посадовець.
 Підбиваючи підсумки, Андрій Гижко акцентував увагу присутніх на необхідності підтримки інвестиційної активності на кожному промисловому підприємстві, створення сприятливого бізнес-середовища та максимальної популяризації всього інвестиційного потенціалу території. Адже питання інвестиційної активності повинно відбуватись не лише в ході підготовки до інвестиційного форуму, а має стати щоденним питанням для голів районних адміністрацій та міських голів.
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини