Хмільник попрощався з захисником України Владиславом Луговацьким

Хмільник попрощався з захисником України Владиславом Луговацьким

6 травня хмільничани попрощалися з Захисником України Владиславом Луговацьким. Сотні людей прийшли провести в останню путь мужнього воїна, - повідомляють Життєві обрії.

Під час прощання з Владиславом присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про всіх полеглих захисників, про тих, хто віддав своє життя захищаючи демократичні цінності суверенітет та майбутнє нашої держави.

З прощальною промовою до присутніх та словами щирого співчуття до рідних звернулися заступник міського голови Сергій Редчик, помічник-консультант народного депутата України Петра Юрчишина Андрій Барабан, настоятель Римо-католицької парафії "Пресвятої Трійці" отець Олександр Бурмістров.

Луговацький Владислав Іванович народився 8 квітня 1995 року у місті Хмільник. З 2001 по 2010 роки навчався у загальноосвітній школі №4  м. Хмільника. В шкільні роки любив грати шахи, брав участь в олімпіадах з історії та змаганнях з легкої атлетики, займав призові місця на обласних змаганнях.

У 2014 році закінчив Кам'янець-Подільський коледж за спеціальністю «Право».

У 2016-му закінчив Київський університет права Національної академії наук України і здобув кваліфікацію «бакалавра Права».

У 2020 році Владислав закінчив Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова та отримав вищу освіту за кваліфікацією «Магістр права, юрист». З 2017 по 2020 роки працював старшим судовим розпорядником у Хмільницькому міськрайонному суді. З перших днів повномасштабного вторгнення проходив службу на посаді сапера у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Розмінував та звільняв Миколаївську та Херсонську області.

У вересні 2022 пройшов підготовку та отримав посаду старшого сапера. У 2022-2023 роках у складі тієї ж 59 окремої мотопіхотної бригади розміновував та тримав оборону на Донеччині в населених пунктах: Піски, Первомайське, Новоградівка, Снігурівка та Авдіївка.

У 2024 році був переведений у 144 бригаду ТРО Житомирської області на посаду сапера, де продовжив військову діяльність на лінії розмежування між Українським та Білоруським кордонами.

Життя Луговацького Владислава Івановича обірвалось 25 квітня 2024 року. Війна забрала єдиного  сина,  чоловіка та батька.

Під час військової служби був на посаді: сапера другого інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу військової частини А4984

За інформацією відділу культури та туризму Хмільницької міської ради

 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини