Хто "мутить" воду у Хмільнику?

Хто "мутить" воду у Хмільнику?

   «Ні напитися, ні помитися, а ціни ростуть і ростуть…».

   Обурені намірами водоканалу, вкотре підвищити тарифи на воду, хмільничани 16 серпня зібрались на мітинг біля приміщення міської ради. 
   Прийшли літні жінки й чоловіки, молоді активісти, мами з візочками та маленькими дітьми на руках…  

   Не приховуючи емоцій, люди скаржаться на якість води і  водопостачання, а також на ціну. 

   Кажуть, вона стане відчутною для сімейного бюджету, бо пенсію та заробітну плату переважна більшість отримує мінімальну. 

  - Ми п’ємо воду з тієї ж самої річки, що й у Вінниці, але там вона набагато дешевша, - каже хмільничанка пані Надія, - Весною вода смердить, влітку її майже немає. З’являється й зникає за день по декілька разів. Молоді люди ще можуть принести відро води собі в квартиру, а що робити людям похилого віку?.. І, за, що платити такі гроші…
   До пікетувальників вийшов міський голова Сергій Редчик із пропозицією поспілкуватись у приміщенні й запросив людей до зали засідань. Там хмільничани заявили, що ознайомившись з розрахунком тарифів, оприлюдненим на початку серпня на офіційному веб-сайті міста, не згодні і вимагають, аби вартість води була нижчою, а якість – кращою. 
  Керівник КП «Хмільникводоканал» каже, причиною намірів підвищення тарифів на воду є збільшення розміру заробітної плати для працівників, вартості енергоносіїв та інших витрат, без яких не може функціонувати структура.
  - Середня заробітна плата наших працівників 6700 гривень, при цьому є дефіцит кадрів, - зазначає Сергій Бойко. – Нам потрібно набрати молодих робітників, які б забезпечували послуги, але люди не хочуть йти, прагнуть заробляти більше і працевлаштовуються в інших місцях. Електроенергію подає харківська компанія, яка не вимагає передоплати, і це добре, бо раніше ми платили з передоплатою. Але ж зростає ціна за кіловат… 
  - Якщо водоканал збитковий, то чого ви лізете нам в кишеню? – вигукували люди. – У дітей рвотний рефлекс від води, що тече з крана, а ви хочете зробити її по сорок гривень!  
  Громадськість підняла чимало питань, пов’язаних з проривами, що виникають по місту, з незадовільною подачею води, низьким напором, неприємним запахом, зливом нечистот, що викачують приватні підприємці, в очисні споруди водоканалу… Серед них виникали й питання, про які вперше від людей дізнавався і директор водоканалу, і міський голова. На що вони запевнили хмільничан, - інформацію занотують, опрацюють і вживатимуть необхідних заходів, щоб проблематика була вирішеною. 
  -  Нам теж дуже важко. Я не сплю ночами. З нами рахуються на всіх рівнях.Мене особисто запрошують за кордон не через те, що я такий, а через те, що розуміюсь. І коли я їду за кордон, одразу відвідую мережі і очисні споруди. У нас є борги. Скажіть, що мені, мерові міста, робити? Не скажу, що я сильний, такий як є, - скаржився і водночас виправдовувався мер. - Ми  працюємо, виграємо конкурси, частково проводимо заміну водогонів. На все місто зараз не вистачає коштів.
  Щодо  тарифів, оприлюднених на сайті, взагалі важко щось зрозуміти, бо хмільничанам градоначальник пояснив, що розміщені розцінки - це не підняття вартості води, а її собівартість.   А також пообіцяв їх переглянути та ще раз опрацювати, і вже потім виконкомом буде прийнято рішення, на скільки підвищаться тарифи на водопостачання та водовідведення. 
  Закінчилось все, як кажуть: "зрозуміло, що нічого не зрозуміло". Люди, не отримавши відповідей на свої запитання,  розходились у розпачі, запитуючи один в одного:
  - То, скільки ж коштуватиме вода? Доки це все триватиме, адже вода у Хмільнику одна з найдорожчих? 
  А дехто навіть і жартував, мовляв: "тепер зрозуміло, чому з крана тече мутна вода і хто її "мутить".

 dsc0039 dsc0066 dsc0004 dsc0028
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини