Хто стоїть за дерибаном?

Хто стоїть за дерибаном?

 Двічі у цьому році на 49-й та 52-й сесіях міської ради хтось наполегливо намагався  проштовхнути рішення під забудову земельної ділянки у центрі міста  магазинчиками. Депутати проти, але не всі!
  Зелену зону поки врятовано, але спроби чергового дерибану землі можуть повторитись.

  Ми часто захоплюємось глибиною історії і вражаючою архітектурою європейських міст і столиць. Задумуємось над питанням, чому там можуть розбудовувати, створювати прекрасні території та ландшафти, а у нас ні?  А відповідь на це запитання доволі проста: потрібен виважений, послідовний та далекоглядний підхід до розбудови міста. І там, де керівництво дотримується таких підходів -  ті населені пункти розвиваються, а людям у них стає комфортно і затишно жити.  Свідченням цьому є стрімкий розвиток Калинівського, Могилів-Подільського, Тростянецького районів і навіть нещодавно створеної Жданівської ОТГ. 
  Прикро, що в Хмільнику, який визнаний столицею радонотерапії і є відомим курортом, за останні роки майже нічого не змінилось.  А той мізер, що зробили, і то не до пуття. Бо, щойно заасфальтували вулицю, ще той асфальт як слід не захолов, як його уже риють через прориви водогонів. І це не поодинокі випадки у нашому місті.  От і виходить гроші на дорогу витрачені, а дороги немає. І так весь час ні грошей, ні доріг і тротуарів.
  Бо замість того, аби впроваджувати в життя глобальні проекти, розбудовувати та ремонтувати в місті комунальні мережі, а вже потім стелити асфальт, влада займається окозамилюванням, тобто не проводить господарську діяльність на майбутнє, а імітує її для людського ока, діють за приципом: «Після нас - хоч потоп».
  Складається враження, що нинішні керманичі міста думають не про те, як покращити життя громади, а про те, як в будь-який спосіб покращити своє особисте життя. А як по-іншому зрозуміти те, що на 49-й та 52-й сесіях міської ради хтось наполегливо намагався проштовхнути рішення під забудову земельної ділянки у центрі міста магазинчиками. Депутати проти, але не всі!
  Хто стоїть за дерибаном цієї ласої земельки у самісінькому центрі міста, від рибного магазину і до автобусної зупинки «Ощадбанк»,  невідомо, але поки що заволодіти нею йому  не вдалось. Люди хочуть жити у місті-курорті, а такі безвідповідальні дії влади можуть призвести до того,  що Хмільник перетвориться на  місто-базар. Нині магазини міста забезпечують жителів продуктовою і промисловою продукцією на сто відсотків. Якщо говорити про центр міста, то тут навіть  тих магазинів, що є, -  забагато. А якщо ще й зелену зону забудувати, то буде справжній базар зі всіма його стихійними наслідками. Саме це неабияк насторожило хмільничан. Тому у серпні цього року майже п’ятсот громадян, які проживають у багатоквартирних будинках по проспекту Свободи, 7, 9, 11 та Літописна, 1 через мене як депутата письмово звернулись до міського голови з вимогою не забудовувати зелені зони перед фасадами їхніх будинків. 
  У вересні надійшла офіційна відповідь міського голови. Не буду розписувати, що написали посадовці Тишкевич С.А. і Крепкий П.В., а підписав сам міський голова, але цей заувальований «шедевр» був розміщений аж на трьох аркушах. Витяги із законів, статей та кодексів,  які ліпились де треба і не треба. Але головне - висновок: “Станом на сьогоднішній день земля по проспекту Свободи біля будинку 11, за призначенням – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, не відводиться”.
  Зверніть увагу на «сьогоднішній день», а далі - ні слова про перспективу, що там має бути, що планується, що буде далі...? Вважаю, що така відповідь є нічим іншим, як відчіпним, аби заспокоїти людей і при першій же можливості спробувати знову поцупити цю землю.
  Від імені своїх виборців звертаюсь до міського голови Сергія Редчика: візьміть приклад з людей, під керівництвом яких розбудовувався Хмільник, його житлові та адміністративні будівлі, школи, дитсадки, а також широкі дороги та просторі зелені зони. Саме цим наше місто і відрізняється від інших райцентрів, це була, так би мовити, його «родзинка». І Ваш обов’язок це все не лише зберегти, а й осучаснити та примножити. Шкода, що Ви цього не розумієте, адже це так просто. Для цього потрібно лише любити своє місто, бути його патріотом, дотримуватись діючого законодавства і, що не менш важливо, керуватись здоровим глуздом.

Юрій Шевченко,
депутат міської ради.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини