Хворий на коронавірус і туберкульоз втік з Хмільницької лікарні

Хворий на коронавірус і туберкульоз втік з Хмільницької лікарні

З Хмільницької центральної районної лікарні втік пацієнт, у якого підозрюють коронавірус… Чоловіка досить швидко знайшли та повернули до медичного закладу. Втім, інформація дуже швидко розлетілась містом та районом… Повідомляють Життєві обрії з посиланням на NEWS Хмільника

– Чоловік 1969 року народження, мешканець села Війтівців Хмільницького району, проходив лікування у інфекційному відділенні центральної районної лікарні. У чоловіка діагностували відкриту форму туберкульозу. До того ж, за попередньою інформацію, експрестест вказав, що він хворий й на коронавірус… Сьогодні о 15.50 до поліції надійшло повідомлення від медиків, що пацієнт самовільно покинув медичний заклад. Терміново співробітники поліції розпочали пошуки, перевіряли вулиці Хмільника, дороги, – повідомила керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник. – Згодом чоловіка поліцейські застали за його місцем проживання, вдома у селі… Працівники поліції викликали бригаду екстреної медичної допомоги, яка й госпіталізувала пацієнта знову до лікарні.

За попередніми даними, чоловік тоді пішки дістався до свого села. Він розповідав, що, буцімто, хотів взяти до лікарні якійсь свої домашні речі. Нині встановлюється, чи контактував він дорогою додому чи у селі ще з кимось з місцевих мешканців. Згодом його діям вже буде надана належна правова оцінка.

Голова Хмільницької РДА Максим Мазурик так прокоментував ситуацію:

– Наскільки мені відомо, цей громадянин був госпіталізований із високою температурою. Так, у нього були взяті тести на коронавірус. Але наскільки мені відомо, остаточних результатів ще немає. В разі підтвердження ми обов’язково про це повідомимо.
Станом на 09.00 сьогоднішнього дня на Хмільниччині нових  лабораторно підтверджених випадків  COVID-19  немає. Загальна кількість підтверджених випадків по Хмільницькому району та місті Хмільник – 5, 5 – одужали та виписані.

У інфекційному відділенні Хмільницької центральної районної лікарні перебуває дві особи з підтвердженим діагнозом COVID-19. Це мешканці  с.Уладівка  Літинського району. Інформування про виявлені випадки здійснюється виключно після отримання результатів від ДП “Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України”, на підставі досліджень методом ПЛР.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

РЕАНІМАЦІЙНЕ ВІДДІЛЕННЯ ЗА ЄВРОПЕЙСЬКИМИ СТАНДАРТАМИ ВІДНИНІ Й У ХМІЛЬНИКУ

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини