Конфлікт за пай на Вінниччині. "Чого ви сюди їздите? Хто вам надав цю землю? Ми вас звідси виженемо..." - кричала голова Мар'янівської сільради

Конфлікт за пай на Вінниччині. "Чого ви сюди їздите? Хто вам надав цю землю? Ми вас звідси виженемо..." - кричала голова Мар'янівської сільради

В редакцію прийшла жінка. Було видно, що вона вкрай засмучена і чимось дуже стурбована.  Витримавши коротку паузу і зібравшись з силами вона із хвилюванням запитала: "З ким я можу поговорити?".

Це була Наталія Вінярська - матір загиблого Героя Олександра Вінярського, який поліг в боях за Україну на Сході нашої держави. Те, що розповіла згорьована мати, викликає співчуття і обурення водночас.

З хвилюванням і сльозами на очах Наталія Вінярська розказала про приниження та сором, які їй довелось пережити, отримуючи свій законний пай.

- Цього року я отримала 2 гектари землі за загиблого сина. Знаходиться земельна ділянка на території Мар'янівської сільської ради, орендується ТОВ "Хмільницьке".

Коли прийшов час отримувати пай, мені повідомили, що частину паю потрібно забрати в селі Семки, а частину в Мар'янівці. Я разом зі своїм зятем поїхали в Семки і без усіляких проблем отримали частину паю.  За другою вирушили до Мар'янівки, але ні я, ні зять не знали, де той пай отримати. Зупинившись біля контори, зять пішов  дізнатись, як і де отримати тих 300 кіл кукурудзи.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО КОНФЛІКТ МЕРА ХМІЛЬНИКА З АТОВЦЯМИ - ЗГАНЬБИВСЯ НА СВЯТИНІ


Те, що там сталось -  це просто жах. Якась жінка кричала на мого зятя: "Чого ви сюди їздите? Хто вам надав цю землю? Ми вас звідси виженемо, бо у нас є кому землю давати". Ця жінка була повна ненависті та люті до людей, яких вона вперше бачить. Від такої несподіванки у нас відібрало мову, зять зробився багровий від сорому, а в мене розболілось серце. Як з'ясувалось, це була голова Мар'янівської сільради Аделя Благовісна.

Те, що я пережила в той момент, мені і досі розриває душу, а в голові весь час постають запитання:  "Чим, жінко добра, я чи мій покійний син перед тобою завинили? Чи я прийшла до тебе додому, чи я хотіла тієї землі? За що ти мене так принизила?".

- Якби ж ти, жінко, знала, яка мені та земля гірка і болюча, то можливо б ти так і не зробила. Забери її собі, мені не шкода, лиш би мій Сашко був живий.

Я прийшла, бо не можу мовчати, гнів розриває душу, що тисячі таких, як мій Сашко, боронять рідну землю не шкодуючи сил, здоров'я і власного зовсім, зовсім молодого життя, - сказала Наталія Вінярська. -  А такі як Благовісна уявили себе власниками цієї землі і думають, що в праві розпоряджатись нею на свій розсуд. А ще боляче за те, що Благовісна не одна така, подібні знахабнілі чиновники є скрізь. Схаменіться, люди, прошу вас, благаю, не думайте, що вхопили "Бога за бороду", втрапивши в чиновницьке крісло. То люди вас обрали не розпізнавши, ким ви є насправді. Повірте, не за горами той час, коли за все доведеться відповідати: і за землю, і за образи, і за все інше.

Це кажу не я, це говорить моє материнське серце.


ПИШІТЬ, ЩО ХОЧЕТЕ! До побачення!

Після спілкування з Наталією Вінярською ми затефонували людині, яка була свідком тих подій, конфлікт було підтверджено.

В телефонній розмові сільський голова  Аделя Благовісна спочатку все заперечувала: "Я її в очі не бачила!". Потім сказала, що не знала, що це мати загиблого Героя, потім перейшла до погроз: "Я вас всіх в суд подам! Пишіть, що хочете! До побачення!"  - і кинула слухавку.


%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини