Кожного року дата Трійці припадає у різні дні

Кожного року дата Трійці припадає у різні дні

Цього року вона припала на неділю, 7 червня. Пов’язано це з тим, що свято Трійці вираховують від п’ятдесятого дня після Великодня.

Це свято є одним з 12 найважливіших християнських свят, називають його ще Зеленими святами. День Святої Трійці вважається днем народження Святої Вселенської соборної апостольської Церкви.

Також це свято присвячене зішестю Святого Духа на послідовників Христа. Саме апостоли, які були учнями Сина Божого, вирішили вперше відсвяткувати Трійцю. Цим святковим днем вони хотіли увіковічнити велику подію, коли на них зійшов Святий Дух.

Після сходження Святого Духа апостоли знайшли здатність говорити різними мовами світу, щоб нести слово Боже в різні країни. Також учні навчилися зцілювати і передбачати майбутнє. Усі апостоли виконали своє призначення і вирушили по світу розповідати про життя Господнє і його смерть за гріхи всього людства.

Перед Зеленими святами треба повністю очистити своє житло і завершити всі справи. Рекомендується в цей день відвідати святкову церковну службу, принісши із собою зелений букет з трав і квітів. На Трійцю не можна сумувати, ображатися на когось і думати про погане. На Трійцю ніколи не гуляли весіль, а сватання, навпаки, заохочували - це вважалося доброю прикметою, спільне життя буде довгим і щасливим.

За народними прикметами, якщо на Трійцю дощ – буде тепла погода і підуть гриби. А ще хороша злива на Зелені свята дає надію на хороший урожай. Якщо на Трійцю дощить, то з дощами буде цілий місяць.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ПРО ВЕСНЯНКИ В ДАВНИНУ І ВЕЛИКОДНІ ПРИГОТУВАННЯ…

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини