Кухарі готують не лише смачну, але й здорову їжу

Кухарі готують не лише смачну, але й здорову їжу

 Аграрний центр професійно-технічної освіти готує спеціалістів затребуваних професій. Багато молодих кадрів йдуть з навчального закладу уже підготованими і з впевненими силами заробляють собі на життя. І це не дивно, адже учнів навчають досвідчені фахівці, крім того, під час навчання учні мають практичні заняття, де набираються досвіду і вчаться враховувати смаки своїх клієнтів. Кажуть, знання за спиною не носити, тому з метою удосконалення професійної майстерності викладачів та майстрів виробничого навчання в аграрному для учнів організовують такі собі тематичні тижні, відповідно до професії кожної групи. 

  У стінах навчального закладу вже пройшли тижні фізичної культури та спорту, методичний і природничо-математичних предметів, а останні сім днів було присвячено найсмачнішій у всьому світі професії - «Кухар», «Кондитер». Девізом тижня було те, що кухар повинен готувати не лише смачну, але й здорову їжу, а на уроках викладачі завжди розповідають про найбільш корисну для здоров’я їжу і способи зберігання продуктів харчування.  У вівторок вчитель з кухарської справи О. В. Безпалько провела відкритий урок, темою  якого були молоко і молочні продукти. Вона розповіла про хімічний склад, харчову цінність молока, а ще те, як розрізнити якісний продукт від підробки тощо. 
  Щодня у закладі проводили виставки, майстер-класи, ярмарки. Наприклад, у вівторок організували виставку борошняних кондитерських виробів. Якої смакоти напекли дівчата групи №35, на чолі з майстром виробничого навчання Т. І. Дмитрієвою: там і пиріжечки з різноманітними начинками, ватрушки, рогалики і пироги, яскраві кекси з гарбузом і круасани. А неподалік дівчата групи №24 на чолі з майстром виробничого навчання Г.Ю. Очеретнюк влаштували майстер-клас під назвою «Скарби моря». Традиційна страва японської кухні суші полюбилася багатьом українцям, а тому біля столу зі східними ласощами зібралося багато учнів та викладачів, які зацікавлено дивилися за процесом їх приготування. Наприкінці виставки відбувся ярмарок, де кожен міг придбати вподобані смаколики.   

Алла Корнієнко, 
«Життєві обрії»

 

 dsc0255 dsc0253
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини