Лікування COVID-19 в умовах стаціонару - безкоштовне

Лікування COVID-19 в умовах стаціонару - безкоштовне

Надання медичної допомоги при лікуванні COVID-19 в умовах стаціонару безкоштовне.

Про це на брифінгу 14 липня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все лікування в умовах стаціонару... є безкоштовним. Ухвалені відповідні нормативні акти, є відповідне фінансування лікарень, які лікують хворих на COVID-19. У вартість цього лікування входить як вартість всіх лікарських засобів, всіх маніпуляцій, що відбуваються в умовах стаціонару, так і підвищена заробітна плата в розмірі 300% для медичних працівників, котрі безпосередньо працюють із COVID-19", - зазначив Степанов.

Стосовно надання медичної допомоги при COVID-19 тим громадянам, які ще не уклали декларацію з лікарем первинної ланки, міністр нагадав, що МОЗ змінило алгоритм укладання декларації, відтепер її можна укласти онлайн.

У випадку, якщо людина має ознаки коронавірусної хвороби — температуру вище 38 градусів, яка не знижується після прийняття жарознижувальних ліків, утруднене дихання, біль в грудях — потрібно викликати екстрену медичну допомогу. За відповідних показників хворого госпіталізують до стаціонару. Також Степанов нагадав, що госпіталізації в цьому випадку підлягають і люди, які мають супутні захворювання і входять до груп ризику.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВІННИЦІ ОДУЖАЛИ 80 ВІДСОТКІВ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини