"Лип`ятин: історія села"

"Лип`ятин: історія села"

  Лип`ятин. Його історія цікава і багатогранна, вона нерозривно пов`язана з історією нашого рідного Поділля, нашої неньки-України. Саме в цьому селі нещодавно в сільському Будинку культури лип’ятинчани відзначили  день  народження книги - «Лип’ятин: історія села», автори якої Антон Чорнобров, Микола Поліщук та Тетяна Чорнобров.

  «Не кричи про весь світ – скажи про своє село, але так, щоб почув увесь світ» - цей вислів і надихнув авторів на написання книги.  Вони  роками збирали факти і події, цікаві спогади, записували зі слів старожилів історію рідного села. Працювали над книгою з величезним задоволенням, адже безмежно люблять свою маленьку батьківщину, своє рідне село, як, мабуть, і кожен, хто в ньому народився і виріс.
  Сторінки цієї книги розповідають про мальовничий Лип`ятин, про  його минуле і теперішнє. Автори знайомлять читачів з нелегкими роками села, які воно переживало за своє існування. Презентована книга насичена  ілюстраціями і світлинами різних років, які ще більше підсилюють її цінність. Проте видання не побачило б світ, якби не підтримка Володимира Скомаровського - приватного підприємця, близького товариша одного із авторів - Миколи Поліщука, за що творці йому щиро вдячні.   
  Тож довгоочікувана мить - презентація книги, настала, яка зібрала в затишній залі сільського Будинку культури дружнє коло людей. Її  відкрила Зоя Попова – директор Хмільницької районної бібліотеки для дорослих. До речі, це була  її ідея, аби розповісти про авторів видання. Саме завдяки Зої Миколаївні, її організаторським здібностям та старанню й відбулась цікава і важлива подія. 
  Аби привітати авторів та жителів громади з народженням книги до Лип’ятина того дня завітали голова районної ради Зоя Бонсевич та перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк. Вітаючи присутніх із знаменною для села подією, Зоя Григорівна зазначила, що книгу пишуть люди, які знаходяться під покровом Бога, і лише таким людям він дає натхнення і бажання до творчості. 
  - Видання книги, - наголосила вона, - вкрай важлива і відповідальна справа, адже книга з історією села – це надзвичайно цінний спадок для молодого покоління. 
  Дякуючи за плідну працю, Зоя Григорівна побажала авторам продовжувати роботу в цьому напрямі, аби на шкільних поличках з’являлися нові видання для діток з історією рідного краю.
  До привітань приєднався і Павло Горбатюк. Від імені голови райдержадміністрації та від себе особисто подякував Антону Чорноброву, Миколі Поліщуку та Тетяні Чорнобров за написання важливої книги для села Лип`ятин, в яку вони вклали серце і душу. Побажав здоров’я, удачі, довголіття та натхнення для написання таких чудових книг, після чого разом із Зоєю Бонсевич  від імені райдержадміністрації та районної ради за щире слово про малу батьківщину, натхненну та невтомну працю при створенні книги вручили авторам  подяки та квіти.  
  Винуватців урочистостей та усіх жителів громади  привітав й сільський голова  Петро Іщук.  Від імені виконкому та депутатського корпусу сільської ради, територіальної громади села  вручив подяки  авторам видання та на знак шани віншував запашним короваєм, випеченим лип’ятинськими господинями.
  Під час презентації на адресу творців  лунали щирі вітання від  отця Ярослава Микитина - настоятеля Уланівського храму, поетеси Світлани Гаврилової,  учасника бойових дій на Кубі Григорія Оверчука та від  багатьох інших.
  Автори книги були зворушені тим, що на  свято завітали гості, яким небайдужа творчість авторів, а це Анатолій Вахівський  - військовий пенсіонер, коріння якого є у Лип’ятині, земляк Василь Короліщук – заслужений лікар України,  Василь Гальчевський  - хмільницький митець, поет та вірний товариш Антона Чорноброва. Серед запрошених були  Андрій Сікорський та Анатолій Християненко -  однокласники Антона Чорноброва та Миколи Поліщука, Андрій Бохнюк – директор Будинку культури та Інна Павлюк – завідувачка бібліотекою с. Уланів,  а також відомий аграрій, Герой Соціалістичної Праці Володимир Вільчинський. 
  Під час презентації запрошені переглядали відео про мальовничі куточки села, насолоджувалися поетичними рядками, які дарували присутнім Олена Кирищук - завідуюча Будинком культури і Світлана Власюк – бібліотекар с. Лип’ятина. Дарували гарний настрій присутнім своїми пісенними вітаннями учасники художньої самодіяльності.
  Це було незабутнє свято книги про село. І саме завдяки  плідній праці небайдужих авторів, які люблять своє рідне село, лип`ятинчани  тепер мають безцінну книгу, справжній скарб. Підростаюче покоління завжди знатиме й пам’ятатиме історію своєї малої батьківщини.

Cimg384544945941 1072402326253561 7690855185119182848 n
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини