«Мальвам» Затоку пообіцяв голова

«Мальвам» Затоку пообіцяв голова

   Щирі вітання з великим релігійним святом, посмішки, родинна пісня, що проймає, і боротьба за головний приз – поїздку на море…

   12 липня у День святих апостолів Петра і Павла в Морозівському сільському клубі повну залу глядачів зібрав щорічний фестиваль родинної пісні «Співуча родина», організований спеціалістами Хмільницького районного Будинку культури.
   - Це 22-й за рахунком фестиваль, який проводиться в районі, - зазначив начальник відділу культури і туризму Хмільницької районної державної адмі-ністрації Микола Стукан. – Раніше ці заходи ми проводили у районному Будинку культури. Були конкурсанти, було журі, але нам не вистачало глядачів. Тому виникла ідея проводити свято у громадах. Дуже тішить те, що кожного року все більше родин беруть участь в конкурсі і перемагають.
   За умовами фестивалю співучий родинний колектив, що здобув перемогу, наступного року приймає гостей у своїй громаді. Тож 11 співучих колективів у Морозівці зустрічала талановита родина Гутніків - мама Тамара й син Сергій, що перемогли у фестивалі минулого року а також завідуючий Морозівським сільським клубом Олександр Сторожук та Лип’ятинський сільський голова Петро Іщук.
   Петро Іванович щиро привітав усіх присутніх зі святом, родинним колективам побажав перемоги, а родині, що здобуде перше місце пообіцяв приз - поїздку на море.

   Від Хмільницької районної ради та райдержадміністрації господарям свята було вручено подяки.
   - Це чудово, що ідея проводити такі свята саме в територіальних громадах, знайшла своє місце в житті, і завдяки родині Гутніків, ми отримали змогу провести таке прекрасне свято у Морозівському сільському клубі, - наголосив заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун.
   - Я бачив, як реагували жінки, щемливо, зі слізьми, коли звучала пісня про маму, - зазначив заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук. – Українська пісня лікує, бо в ній живе душа народу. Не можна бути справжнім українцем, не знаючи пісень рідного краю.
   Пісні у виконанні талановитих родин Хмільниччини викликали у глядачів найтепліші емоції і проймали до сліз. Бо пісня у виконанні мами та доньки, мами і сина, бабусі й онуки, чоловіка і дружини, рідних сестер, рідних братів - щира, мелодійна, неперевершена…
  «Незабутнє забудеться,
  Неможливе не здійснеться,
  Найчистіше забрудниться,
  Тільки пісня залишиться», - словами Ганни Чубач звернулась до усіх присутніх провідний методист з вокально-хорового мистецтва Вінницького обласного центру народної творчості Ніна Джус. - Мама мені завжди казала: «Доню, той, хто співає, той двічі молиться». Не потрібно багато говорити, багато виховувати… Оцією піснею, і виховується майбутнє нашої України. Нехай ці молитви підносяться до небес і дарують Вам мир, здоров’я, щастя і любов на многая і благая літа.
   Перемогу у фестивалі-конкурсі здобув креативний ансамбль «Мальви» із села Березни, у складі якого виступило 7 учасниць. Усі вони між собою - велика
талановита родина.
   - На сцені моя братова, моя дочка, дочка мого кума, невістка мого кума, дочка мого рідного брата, а між собою вони всі родина і куми, - так представила співучий колектив Березнянський сільський голова Ніна Романюк. – За столом збираються у свята по 30-50 осіб. Самі достойні – перед вами.

   Колектив переможниць радісно сприйняв новину про здобуте перше місце і піснею Наталії Фаліон нагадав Лип’ятинському сільському голові про обіцяний супер-приз:
   «Ой, горе, горе, хочу на море,
  Хочу під пальму, на жовтий пісок.
  Хочу, щоб гріло сонечко тіло,
  Хочу на море хоч на часок».
  - Буде! – запевнив Петро Іщук. – У 2020 році колектив «Мальви» в Затоці.
  За умовами конкурсу, крім здобутої перемоги та головного призу, ансамбль «Мальви» повинен виконати важливу місію, - зустріти 23-й фестиваль родинної пісні «Співуча родина» наступного року у своїй територіальній громаді.

 dsc0900 dsc0899 dsc0860 dsc0834 dsc0803
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини