Метеоритний дощ і найспекотніший день подивують нас найближчим часом

Метеоритний дощ і найспекотніший день подивують нас найближчим часом

Найромантичніше природне явище очікується вже сьогодні. Хмільничани зможуть стати очевидцями одного з найяскравіших метеоритних дощів за останнє сторіччя.

Заворожуючий зорепад на небі можна спостерігати з 22-ї години вечора, а найяскравішим та більш видовищним це явище буде з другої до четвертої години ранку.

Персеїди - один з найяскравіших метеоритних дощів, відбувається щорічно, коли Земля проходить через хвіст комети Свіфта-Туттля. Сама ж комета наближається до Землі лише раз на 133 роки. Жителі нашої планети могли її побачити в 1992 році, наступного разу така можливість буде в 2126 році. Метеорний дощ можна спостеріагати в сузір'ї Персея. Це маленькі уламки великих міжпланетних тіл - комет, метеоритів і навіть астероїдів. Метеоритний дощ буде найбільший, за годину падатиме близько 120 метеоритів.

А завтра, 13 серпня, в Україні, з найближчої тижневої перспективи, очікується найсильніша спека. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила відомий український синоптик Наталка Діденко. Вона зазначила, що температура повітря у більшості областей становитиме від +30 до + 35 градусів.  
У східних областях очікується від  +26 до +32 градусів, на Волині, Рівненщині, Львівщині повітря буде свіжішим, від +24  до +28 градусів.

Грозові дощі пройдуть у вівторок в зоні атмосферного фронту на Заході, ввечері на Півночі України і також на Вінниччині.
Температурні контрасти – значні. Спека набере обертів, тому в окремих районах дощі можуть переходити у сильні зливи і навіть супроводжуватися шквалом.
На решті території України - Південь, Схід, більша частина Центру - буде сухо та сонячно.

За таких обставин синоптик попереджає громадян про пожежну небезпеку і радить бути обережними з вогнем.

На Маковія, у середу, спека в Україні ще триватиме. Проте вже у західних областях почнеться суттєве зниження температури повітря, 14-го серпня на Заході передбачається від +18 до +24 градусів.

Надалі похолодання поступово ширитиметься всією Україною.
Найдовше протримаються Схід, Південь, центральні і ближчі до Сходу області: там спека послабне аж наприкінці тижня, у суботу й неділю.

Підготувала Алла Корнієнко

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини