Мисливський пес із Хмільника змагався за першість області

Мисливський пес із Хмільника  змагався за першість області

  Минулої неділі в селі Садове Літинського району відбулись обласні змагання серед мисливських собак по водоплавній дичині та подачі дичини з волоку.  Мисливці з усієї області привезли своїх улюбленців, щоб показати їхні вміння у полюванні. Звичайно ж, того дня жодна водоплавна птиця не постраждала, оскільки постріли були виключно вгору. Мисливських песиків оцінювали і по їхніх вміннях шукати дичину, і по тому, чи бояться вони гучних пострілів тощо. 

  Того дня песики та їх господарі отримали шість дипломів третього ступеня, два – другого і одне перше місце, яким виявився польовий чемпіон з Тульчина. 
  Переможну сходинку у 73 бали, а відповідно Диплом 3-го ступеня вибороли в Літинському районі хмільничанин, голова Хмільницького РО УТМР Михайло Кучмар та його собака породи дратхаар Цент.  Уже вісім років поспіль Михайло Кучмар бере участь у подібних змаганнях, і з різними собаками. Він з дитинства любить цих вірних тварин, тому весь вільний час намагається проводити з собаками, тренуючи їх і розвиваючи. Раніше, як зізнався, він утримував переважно собак породи тер’єрів. Нині ж це дратхаар, або ж німецька гладкошерста лягава. І їх у нього двоє. На змаганнях трирічного дратхаара Цента за прекрасну роботу похвалив суддя, що дуже важливо для господаря собаки, адже як приємно почути похвалу в бік свого улюбленця і на рахунок своєї наполегливої праці.

Алла Корнієнко   

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини