«На гостини до Святого Миколая»

«На гостини до Святого  Миколая»

  В день Святого Миколая, заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк  вручив дітям-сиротам ключі від будинків. Житло для дітей-сиріт було придбано за кошти державної субвенції.

   19 грудня на традиційному святі під назвою  «На гостини до Святого Миколая», яке зібрало у ресторані «Лісний»  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування разом із опікунами та прийомними батьками, було гамірно і весело. Діти різного віку – від 3-х до 18 років чекали від Святого Миколая  чудес і подарунків, адже в Хмільницькому районі проживають 87 дітей-сиріт, і майже усі вони зібралися сьогодні у святково прикрашеній залі біля духмяної ялинки. Організатори свята подбали про веселі й пізнавальні ігри та конкурси, а представники обласної та районної влади – про подарунки.

   Справжньою родзинкою свята стало привітання від заступника голови ОДА Олександра Крученюка, який не лише привітав дітей та їх опікунів зі святом, але і вручив символічні ключі  від власного будинку в с. Широка Гребля Віктору Красільнику 1998 року народження та його сестрі Олійник Надії - 1996 року народження, які перебували на обліку як діти-сироти, що потребують житла. Забезпечення власним житлом дітей цієї пільгової категорії є важливим пріорітетом перспективи розвитку Вінниччини.
   Олександр Крученюк зазначив: «Я маю сьогодні почесну місію  вручити  ключі ще від одного будинку  в селі Соколова – для 2-х осіб з числа дітей-сиріт: Горбатюк Марії, 1998 року народження, та Горбатюку Михайлу, 2000 року народження, але я не можу вручити ключі особисто власникам,  оскільки сталося диво і Марія сьогодні вночі, напередодні Св. Миколая народила дівчинку – Мирославу! Тож для неї і її чоловіка 19 грудня буде подвійним святом. Ми обов’язково сьогодні відвідаємо їхню нову оселю і залишимо для них подарунки від Миколая».
   Варто зазначити, що обидва будинки, придбані для дітей-сиріт у Хмільницькому районі, досить нові і добротні, мають  по чотири кімнати та по два входи. Також нові господарі володітимуть присадибними  земельними ділянками та господарськими спорудами.
   - Вперше за 28 років незалежної України, завдяки підтримці Уряду, були виділені кошти з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам. У 2018 році 33 будинки у Вінницькій області були закуплені за кошти цієї субвенції. З них – три будинки сімейного типу. Всього було використано більше 17 мільйонів гривень. На наступний рік для Вінниччини  заплановано більше 28 мільйонів гривень на ці цілі,- підсумував Олександр Крученюк.
 

Image19 %281%29Image07
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини