На Калинівській об’їздній встановили пам’ятний знак загиблим велосипедистам

На Калинівській об’їздній встановили пам’ятний знак загиблим велосипедистам

27 серпня поліцейські Управління превентивної діяльності разом з спільнотою велолюбителів Вінниці встановили  на Калинівській об’їздній пам’ятний знак загиблим велосипедистам. Інсталяція у вигляді білого велосипеда – це своєрідний символ, який нагадуватиме  водіям  про таку малозахищену категорію учасників дорожнього руху, як велосипедисти. Про це повідомляє видання "Життєві обрії" з посиланням  прес-центр ГУ НП у Вінницькій області.

Встановлення  знаку відбулося в рамках проведення комплексно – профілактичних заходів «Безпечне шосе», які розпочались  на території держави з 22 липня.

Як зазначив  заступник начальника Управління превентивної діяльності Олексій Заверуха, працівники поліції постійно проводять з населенням роз’яснювальну роботу  та намагаються привернути увагу громадськості  до аварійності на дорогах області.

Білий велосипед обладнаний  світлоповертаючими елементами, які у нічний час доби привертатимуть увагу водіїв та нагадуватимуть їм про необхідність  дотримання  Правил дорожнього руху і взаємоповаги на дорозі.   

Окрім Калинівського району, такий  знак встановлений  у селищі Вороновиця на узбіччі дороги міжнародного значення  М -12.

За словами голови спільноти велосипедистів Вінниці Олександра Царевського, ідея встановлення таких велосипедів на місцях автопригод, була започаткована понад 10 років тому в США. У місті Нью-Йорк в аварії загинув велосипедист і його транспортний засіб ланцюгом прив’язали до стовпа, як нагадування про трагічну подію.

З початку року на території області стались 37 автопригод за участі велосипедистів, у яких загинули  четверо людей.

%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b2%d0%b5
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини