Найсильніші українські атлети змагалися у Хмільнику

Найсильніші українські атлети змагалися у Хмільнику

   Минулої неділі у місті Хмільнику відбувся видовищний фінал чемпіонату України стронгменів. Атлети зі Львова, Києва, Одеси, Івано-Франківська та Закарпаття вражали хмільничан своєю силою на площі Перемоги, загалом у наше місто приїхали 24 атлети. Шість команд тягали дві вантажівки загальною вагою в 16 тонн, носили різні вантажі, перекочували колеса, підіймали легковий автомобіль. За видовищним дійством від 15-ї години спостерігали хмільничани, а охочих подивитися на українських богатирів виявилося досить-таки чимало. 
 

   Фінальна частина Кубку України зі стронгмену розпочалася традиційно з Державного Гімну України, який виконав оперний співак Юрій Лук’яненко. А далі – найзахоплююче дійство. Шість команд продемонстрували свої сили та вправність у п’яти вправах. Головним суддею турніру атлетів був чемпіон світу зі стронгмену Сергій Конюшок.  
   У перервах між атлетичними вправами усіх присутніх розважали вихованці Хмільницької школи мистецтв, вокаліст Олександр Захаров і клуб спортивного танцю «Данс-Мрія» (керівник В. М. Соломко). За порядок на площі відповідали працівники Хмільницького відділення поліції, а медичну допомогу забезпечували медики Хмільницької центральної районної лікарні. 
На фіналі чемпіонату був присутній начальник управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації Сергій Чернявський, який розповів про те, як потрапили у Хмільник відомі українські атлети:
  - Міністерство молоді та спорту передає повноваження відповідним громадським організаціям, федераціям з різних видів спорту. Федерації, в свою чергу, вносять у календар Міністерства заходи і змагання, які їм потрібно провести. Далі вже працює управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації в напрямку залучення на Вінниччині проведення змагань. Впродовж року в області ми проводимо більше сорока змагань всеукраїнського рівня. Нам це цікаво, адже це й популяризація здорового способу життя серед молоді, і видовищне шоу, це й вклад інвестицій на місцях. Приміром, проведення цих змагань коштує триста тисяч гривень. Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації прагне проводити турніри не лише у Вінниці, а й в районних центрах або селах. Цього року ми запропонували Федерації проведення турніру в Хмільнику, на що вони погодилися і отримали підтримку від міської ради. Все вирішується в ході перемовин, чотирьом годинам проведення цих змагань передувало півроку підготовки. В Вінницькій області розвивається 98 видів спорту, і одне управління не в змозі все організувати, тому передаються ці повноваження організаціям певного напрямку. Якщо ми бачимо, що працює федерація, що людям це цікаво і залучаються позабюджетні кошти, тому й мені як керівнику управління цікаво піднімати це питання перед головою облдержадміністрації щодо фінансування та підтримки певного виду спорту. Якщо навіть за минулі два роки в області було побудовано за різними програмами 48 ігрових майданчиків, а такого давно не було, відновлюються спортивні зали, в Вінниці заплановано будівництво сучасного спортивного палацу, розпочався ремонт обласного спорткомплексу «Здоров’я», - отже це вже означає те, що спорт у Вінницькій області не на останньому місці. Так само й в районних центрах: якщо є господар на місці, а в районах більше нині появилося коштів (65% ПДФО залишається на місці), то тут вже місцева влада вирішує, що їм зробити: чи пам’ятник, чи спортивний захід… Приємно, що до спорту керівники населених пунктів області мають позитивне ставлення.  За проведення чемпіонату щиро вдячний Федерації стронгменів України та Вінницької області, за їх якісну роботу. Все обладнання - це все їхнє, їхній спонсор – автомобілебудівна компанія Ford. Також вдячний заступнику голови облдержадміністрації Олександрові Крученюку, який проживає у цьому місті, адже в Вінницькій облдержадміністрації саме він курує напрямок фізичної культури та спорту, практично всі заходи, які відбуваються в розвитку галузі, - завдяки йому. Від нього залежить і виділення коштів, і придбання інвентарю, будівництво, і проведення в цьому місті фінального чемпіонату. Щиро вдячний також і міській владі за підтримку проведення цього заходу, і всім, хто причетний до організації богатирських ігор у Хмільнику. 
   За результатами чемпіонату переможцями стала команда з міста Києва. Чемпіонам та призерам командних ігор Сергій Конюшок вручив спортивні нагороди, атлети були відзначені також Кубками та медалями від Федерації стронгменів Вінницької області.

Алла Корнієнко, 
«Життєві обрії».
 

 dsc0210 dsc0207 dsc0184 dsc0171 dsc0175 dsc0166 dsc0157 dsc0139 dsc0126
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини