Навчіться жити цивілізовано!

Навчіться жити цивілізовано!

   Вже протягом двох тижнів, з настанням вечірньої пори, наше місто накриває їдкий дим. Хмільник поринає в сіру імлу, бо розпочався сезон спалювання городніх залишків і сміття. А незабаром на нас чекає ще й опале листя!.. 

   Це вже давно стало „доброю“ традицією хмільницьких «господарів». Палять і димлять незважаючи ні на кого. Через їдючий дим та сморід увечері не можна відчинити вікно, аби провітрити домівки перед сном, ні вийти на свіже повітря, бо воно отруйне! 
   Розумію, що кожен хоче навести лад на своїх присадибних ділянках: палять бадилля та інші городні залишки… Але ж чому така байдужість і безвідповідальність до оточуючих, до їхнього та власного ж здоров`я?! Чому «господарі», які створюють такі вогнища, не думають про те, що це спричиняє різноманітні захворювання дихальних шляхів? Чому не думають про те, що комусь важко дихати таким повітрям, а особливо астматикам, алергікам, сердечникам?...
   Окрім шкоди здоров`ю людини, подібні дії ще й призводять до неймовірного забруднення атмосферного повітря і знищення дорогоцінного озону.
   Тож  «шановні» палії! Хоч вогонь і непоганий спосіб позбутись від непотрібного сміття, не порушуйте Конституцію України, адже, виходячи зі ст.50: «Кожен має право на безпечне для життя і здоров`я довкілля…».  Знайдіть більш гуманний спосіб утилізації городніх залишків, які не руйнуватимуть навколишнє середовище і здоров’я людей. Не спалюйте суху рослинність, а облаштовуйте компостні ями на своїх присадибних ділянках. Це буде не лише безпечно, але й корисно. Немає можливості? Користуйтесь комунальними послугами з вивезення сміття. Не будьте шкідниками та не отруюйте і без того шкідливе життя людей. Не паліть сміття. Вчіться жити цивілізовано! Поважайте інших!

Наталія Черненька,
"Життєві обрії".

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини