Незалежність святкує Україна

Незалежність  святкує Україна

22 серпня у  районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди святкування величного свята українського народу – Дня Незалежності України. Вже біля Будинку культури відчувався святковий піднесений настрій, де перед входом усіх гостей та запрошених зустрічав народний аматорський духовий оркестр. Неабиякої святковості надавало різноманіття барвистих костюмів, а головне – чудових українських вишиванок, у які вбралися: керівники підприємств, установ, сільські голови, представники народних та аматорських пісенних колективів, сільських громад і всі ті, хто прийшов відсвяткувати 28-у річницю Незалежності України. 
Фойє приміщення заполонили аромати запашної випічки, адже кожен трудовий колектив району потрудився на славу.  Серед різноманіття пахучих квітів і неймовірних виробів майстрів були короваї та пироги, струдлі та варенички, дрібна випічка різної форми з різними начинками, український хліб, спечений на черені, а головне -  всі хлібобулочні вироби лише з домашніх продуктів та із зерна нового врожаю.  Лозівська територіальна громада запрошувала гостей до своєї світлиці, де було представлено міні-інсценізацію українського народного обряду «Хрестини». А неподалік  розташувалася ще одна, не менш важлива, спадщина українського народу – книги про Батьківщину, її символи та історичні факти. Книжкову виставку «Україна єдина» організували працівники  Хмільницької бібліотеки для дорослих. Перед початком офіційної частини до пам’ятного місця Героїв Небесної Сотні було покладено живі квіти. 
Традиційно офіційна частина розпочалася з головної пісні держави – Гімну України. Зі святом відродження української державності та національної свідомості усіх присутніх привітав голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич. Він окреслив головні засади становлення української держави, а також зазначив, що кожен українець робить вагомий внесок до скарбниці світової культури. 
- Переконаний, що за незалежність нашої держави ми маємо завдячувати насамперед тим, хто плідно працює на українській землі, примножуючи економіку держави і збагачуючи наш край своїми здобутками. Ми маємо бути вдячними також матерям, які за будь-якої нелегкої години знаходили сили виховувати своїх дітей і передавали їм патріотизм, рідне слово і навчали єдності. Саме від кожного з нас залежить, якою буде наша держава, - наголосив голова райдержадміністрації.
Також Євгеній Буткевич доземно вклонився тим, хто нині береже кордони держави на Сході України, волонтерам, медичним працівникам – усім, завдяки кому живемо, працюємо, спокійно засинаємо і виховуємо дітей, чекаємо миру. Згадавши людей, які віддали життя за незалежність, збереження миру в Україні у різні роки, пам'ять про них вшанували хвилиною мовчання.  Євгеній Віталійович подякував усім трудовим колективам Хмільниччини за щоденну працю, якою вони прославляють та розбудовують рідний край та побажав миру, спокою  і злагоди, міцного здоров’я, щедрості долі, гордості за державу, мудрості й виваженості в життєвих рішеннях і любові до рідного краю. Після привітальних слів було оголошено достойних на звання «Почесний громадянин Хмільницького району», яких занесено на районну дошку пошани і виплачено матеріальну допомогу в розмірі однієї тисячі гривень. 
Почесні громадяни Хмільницького району: 
- заслужений енергетик України Ісаак Абович;
- Герой Соціалістичної праці Володимир Вільчинський; 
- заслужений працівник сільського господарства України Володимир Гуменюк; 
- заслужений лікар України Петро Гунько;
- краєзнавець Микола Дорош;
- заслужений працівник сільського господарства України Євгеній Звєрков;
- заслужений лікар України Віталій Каленіченко;
- народний депутат IV і VI скликань Микола Катеринчук; 
- народний депутат України V - VII скликань Іван Куровський;
- заслужений діяч мистецтв України Микола Луків;
- колишній перший секретар міськкому Компартії України Анатолій Михальчук;
- скульптор, заслужений художник України Віктор Стукан;
- заступник директора Вінницького технічного коледжу Василь Федоришин;
- народний депутат України І скликання Віталій Хижняк і народний депутат VIII і IX скликань Петро Юрчишин.
За мужність і відвагу, проявлені під час виконання військового обов’язку із захисту суверенітету, територіальної цілісності України, особистий внесок у розбудову української державності та з нагоди 28-ї річниці Незалежності України Почесною грамотою Вінницької обласної державної адміністрації й обласної ради було нагороджено учасника АТО, підполковника, військового комісара районного об’єднаного військового комісаріату Андрія Охріменка.  
Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич і заступник голови районної ради Анатолій Войцещук також вручили Почесні грамоти Хмільницької райдержадміністрації та районної ради представникам Хмільницької громади. Їх отримали 15 достойних представників Хмільниччини, які своєю сумлінною працею і активною громадською позицією внесли вагомий внесок у розбудову української державності. 
Багато нагород вручали того дня на сцені. У зв’язку з проведенням у районі конкурсу «Людина року» переможці отримали дипломи, статуетки та грошові премії в розмірі 500 гривень. По завершенні офіційної частини відбувся святковий концерт.

Imgonline com ua resize x6gxyjqmn0Imgonline com ua resize toeu2m7mbevyhrh %281%29Imgonline com ua resize rzco6cwygpak478Imgonline com ua resize qzju0qhdtt2k %281%29Imgonline com ua resize on4qagfow8vvtxy6Imgonline com ua resize 5mdo8drjj5xp0Imgonline com ua resize omvgznybbvnsb2yImgonline com ua resize 2miys4tv1e3iiz
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини