Перша служба в храмі Преображення Господнього

Перша служба в храмі  Преображення Господнього

Велике релігійне свято Преображення Господнього на початку тижня ознаменувалося ще однією величною подією для всіх римо-католиків Хмільниччини. Цього дня, 6 серпня, після дворічних будівельних робіт в селі Уланові освятили новозбудований костел. 

Освятив храм ординарій  Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський. На святій месі були присутні також настоятель храму Пресвятої Трійці міста Хмільника, а тепер ще й храму Преображення Господнього с. Уланова Ярослав Рудий та священики інших парафій, прихожани. Чудовий музичний супровід був від духового оркестру імені Свідніцького з с. Мурафа Шаргородського району, а також хору Пресвятої Трійці міста Хмільника. 
Церемонія святкування розпочалась перед дверима храму, де після вступних молитов єпископ тричі постукав у двері, а потім духовенство та усі вірні ввійшли до костелу. У храмі єпископ освятив будівлю та людей, а потім помазав священним єлеєм вівтар та стіни храму. По завершенні освячення відбулася святкова служба. Римо-католицькі віряни того дня молилися за мир в Україні, за прихожан новозбудованого храму, за всіх віруючих і духовне відродження у серцях людей. Під час святої літургії на знак подяки Господові віряни принесли до вівтаря дари: щедрі плоди землі, квіти і хліб… 
 По завершенні служби Божої та обходу навколо храму єпископ Леон Дубравський і отець Ярослав Рудий подякували будівельникам, а також усім прихожанам і меценатам за допомогу в будівництві костелу, за підтримку у цій добрій справі. Великих зусиль у тому, щоб на території Уланова з’явився католицький храм, доклав і Почесний громадянин нашого району Володимир Вільчинський. 
До речі, до приходу на наші землі радянської влади в селі був римо-католицький храм, збудований у 1717 році. Його зруйнували. Оскільки на території Уланова проживає чимала кількість вірян західного обряду, тому потреба у будівництві костелу виникла досить давно. Більше п’ятнадцяти років прихожани мали намір побудувати храм, але чи то фінансові труднощі, чи то відсутність на той час гарного організатора, - та все ніяк не вдавалося розпочати будівельні роботи. Є в українському народі гарна приказка: «гуртом і каша добре їсться». Зусиллями людей зроблено добру справу, де відтепер у новозбудованому храмі житиме Бог.
Алла Корнієнко, 
кор. «Життєвих обріїв».
 

 dsc0114 dsc0094 dsc0080 dsc0091 dsc0053 dsc0052 dsc0046 dsc0021 dsc0017 dsc0002 dsc0006
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини