Перша в області серед районних лікарень

Перша в області  серед районних лікарень

  Хмільницька центральна районна лікарня стала першою в області серед районних лікарень, в якій  запрацювало сучасне відділення з надання екстреної невідкладної медичної допомоги.

  Відкриття відділення відбулось 1 жовтня. У ньому є  все необхідне обладнання для надання екстреної невідкладної медичної допомоги. Тут працює травмпункт, протишокова палата, окремі оглядові палати і для дорослих, і для дітей. Є також оглядова акушерсько-гінекологічна палата. В цьому ж приміщенні знаходиться кабінет з СКТ. Нині у відділенні працює 20 осіб, а з часом штат працівників планують збільшити. 

  У новому відділенні є  все необхідне обладнання для надання екстреної невідкладної медичної допомоги. Тут працює травмпункт,  протишокова палата, окремі оглядові палати і для дорослих, і для дітей. Є також оглядова акушерсько-гінекологічна палата. В цьому ж приміщенні знаходиться кабінет з СКТ. Нині у відділенні працює 20 осіб, а з часом штат працівників планують збільшити. 

  Першого жовтня на відкриття відділення завітали заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк, начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Ольга Задорожна, а також перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк, заступник голови райдержадміністрації Микола Чикотун, виконуючий обов’язки голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, працівники лікарні, медики міста, району і області. 
  Першим до присутніх звернувся головний лікар Хмільницької ЦРЛ Василь Залецький, який розповів про проведену копітку роботу над створенням новенького сучасного приміщення. Він зазначив, що ремонт приміщення робили переважно власними силами та подякував усім працівникам лікарні за допомогу. А тим, хто доклав найбільше зусиль до появи відділення, вручив Грамоти адміністрації Хмільницької районної лікарні.  
  Василь Анатолійович подякував Олександру Крученюку за підтримку та сприяння і  запросив його до слова. 
  - Варто зазначити, що це найкраще відділення серед районних лікарень області, а це, в свою чергу, дає можливість цій лікарні розвиватися, а в подальшому - стати лікарнею інтенсивної медицини. Було дуже багато чуток про закриття Хмільницької лікарні, але це все не правда. В Хмільнику багато санаторіїв, до нас на лікування пріїздить велика кількість людей, а тому лікарня тут має бути сучасна з широким спектром надання медичних послуг.  Політика в лікарні має бути одна – якісне надання медичних послуг для населення і комфортне перебування медичного персоналу в лікарні, - сказав Олександр Крученюк.
  Подякувавши працівникам лікарні за невтомну працю, Олександр Васильович вручив головному лікарю подарунок - документи на монітор пацієнта.
  Перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації, вітаючи головного лікаря Василя Залецького і весь медичний персонал з оновленням, подарував від райдержадміністрації два інфузійних насоси. 
  Виконуючий обов’язки голови районної ради Анатолій Войцещук побажав медикам вдячних пацієнтів, міцного здоров’я і подарував для відділення від районної ради дефібрилятор. 
  - Нині триває медична реформа, і це не просто реформа: змінюється відношення до пацієнта в тому плані, що медицина стає екстериторіальною. І для того, щоб ця лікарня існувала, щоб працівники лікарні отримували заробітну плату, щоб ви гідно представляли медицину Хмільниччини - мають бути забезпечені всі комфортні умови. Це відділення дійсно сьогодні одне із кращих в області на рівні центральних районних лікарень на вторинному рівні. Від імені Департаменту вам низький уклін, що ви першими спромоглися зробити таке відділення. Нині проводять роботи над створенням подібного і в місті Вінниці, на базі обласних лікарень, але на Хмільниччині таке відділення – перше серед вторинного рівня, - сказала начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Ольга Задорожна. Від Департаменту вона подарувала для відділення екстреної невідкладної медичної допомоги електрокардіограф. Заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Микола Чикотун, вітаючи з урочистим відкриттям відділення медичних працівників та подякувавши всім за співпрацю, подарував апарат штучної вентиляції легень. 
  Хлібом-сіллю зустріла усіх завідуюча відділенням Діана  Кириченко, запрошуючи оглянути кімнати після ремонту. Сучасний ремонт, новенькі меблі, а головне – медичне обладнання, яке покращить якість надання медичних послуг, - викликали в людей захопливі емоції. Багато палат в одному приміщенні, компактність,  ліжка, які піднімаються-опускаються лише одним натиском кнопки, сучасні душова та роздягальня для медпрацівників – все це дуже сподобалося і місцевим, і приїжджим запрошеним. Останнім акордом урочистого відкриття відділення екстреної невідкладної медичної допомоги стало освячення приміщення, яке провів священник Олексій Бачинський. 

 dsc0148 dsc0128 dsc0095 dsc0118 dsc0110 dsc0082 dsc0081 dsc0076 dsc0007 dsc0075
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини