Перспективи області

Перспективи  області

 Під час прес-конференції, яка відбулася 27 лютого, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій підсумував результати першого етапу підготовки перспективного плану розвитку громад Вінниччини на 2019-2021 роки, наголосивши на комплексному підході до його 
формування.

  - Ми ставили за мету увібрати в єдиний перспективний план розвитку територій Вінницької області на найближчі три роки все те, що планується реалізувати і на що може бути спрямований відповідний фінансовий ресурс, - підкреслив Валерій Коровій. – Ми готові до дискусії та громадського обговорення. Через волонтерів, яких ми запрошуємо до співпраці, будуть розповсюджуватися буклети «Напрямки перспективного розвитку Вінницької області» з конкретними цифрами та конкретною мотивацією. Також розроблена карта-схема розвитку Вінниччини, де кожен зацікавлений громадянин може знайти свою територію, подивитись, які проекти плануються до реалізації на найближчі 3-4 роки, а відтак максимально володіти інформацією щодо перспектив розвитку власних громад. 
  Голова обласної державної адміністрації представив примірники інформаційних матеріалів та наголосив, що усі вони виготовлені винятково за спонсорські кошти. 
  Власне сам план перспективного розвитку Вінницької області на 2019-2021 роки, за словами Валерія Коровія, після його широкого обговорення буде розглянуто та затверджено на засіданні Ради регіонального розвитку Вінниччини, що відбудеться 7 березня за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. 
  Керівник області акцентував увагу на низці знакових для краю проектів, втілення в життя яких стало можливим, передусім, завдяки впровадженню бюджетної централізації з кардинальними змінами у системі доходів та державної підтримки регіонального розвитку. 
  - Лише минулого року це введення в експлуатацію хірургічного корпусу лікарні Пирогова, трьох нових шкіл, оперативно-диспетчерської служби Вінницького центру екстреної медичної допомоги. Дуже багато зроблено в частині спортивної інфраструктури. Ми говоримо також і про низку видатків, як були здійснені із залученням Державного фонду регіонального розвитку по реконструкції проспекту Космонавтів у місті Вінниця, вулиці Замостянській. За останні 4 роки Вінницька область отримала 4,7 млрд. гривень на ремонти автошляхів: зроблено поточний і середній ремонт 245 км доріг, на 42 км – облаштовано освітлення. В 2018 році в регіоні відкрила завод компанія UBC-group, започаткувала свою роботу компанія Delphi, 300 нових робочих місць створено на «Барлінеку», 700 нових робочих місць – на «Fujikura», відкрито завод компанії KNESS, - зазначив очільник ОДА. 
  У грудні ж минулого року, на виконання Указу Президента України та рішення Ради регіонального розвитку, команда області приступила до формування перспективного плану розвитку Вінниччини на 2019-2021 роки. 
  - Загалом на 3 роки підготовлено близько 1600 проектів загальною сумою біля 30 млрд. гривень, - підкреслив Валерій Коровій. 
  Левова частка коштів, за його словами, буде спрямована на реалізацію інфраструктурних проектів. До прикладу: реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця», будівництво вузлової розподільної підстанції, яка дасть можливість додатково підсилити Вінницю електроенергією, будівництво автодорожнього переходу по залізничній колії у місті Вінниця та зведення мосту сполученням Ямпіль – Косеуци. 
  Передбачено у перспективному плані і позиції з подальшого будівництва та ремонту доріг, залучення інвестицій в регіональний розвиток з метою створення нових робочих місць, введення в експлуатацію нових об’єктів у сфері охорони здоров’я, освітній та культурній галузях, втілення низки проектів екологічного спрямування. 
  Разом з тим, голова обласної державної адміністрації наголосив, що представлені матеріали – лише проект перспективного плану розвитку області. І дуже важливо, щоб до його обговорення долучилось якомога більше мешканців регіону. Відтак вкотре запросив до співпраці з розповсюдження серед населення наочних інформаційно-просвітницьких матеріалів  - буклетів та дорожніх карт розвитку – представників волонтерських та громадських організацій області.

Image16Image08Image01
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини