Помолімось за них усім світом. Хмільничани вшанували Героїв Майдану (відео)

Помолімось  за них усім світом. Хмільничани вшанували Героїв Майдану (відео)

Народжені Майданом пішли на небо на віки. Молоді, юні та сивочолі – вони боролися до останнього, віддавши найцінніше - своє життя. Щороку Україна та весь світ вшановує Героїв Небесної Сотні, яких безжально розстріляли на Майдані. Хоча це вже історія, але вона новітня. Важко і страшно подумати, що якихось шість років тому на Майдані безжально розстрілювали ні в чому невинних людей, українців, які прагнули кращого життя на вільній українській державі.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів.  На Хмільниччині сьогодні опівдні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулося загальноміське пам’ятне віче «Герої не вмирають», в якому взяли участь заступник голови районної ради Анатолій Войцещук та керівник апарату Хмільницької райдержадміністрації Наталія Ткачук. На початку пам’ятного віче протоієрей Іван Пукас звершив панахиду за загиблими. Вірші та пісні у виконанні хмільницької молоді краяли серця присутніх на віче, кожне слово і спогади про буремні події під час Революції Гідності до болю торкалися людських душ.

Учасники Революції Гідності оборонялися від снайперських куль дерев’яними та металевими щитами, які могли врятувати хіба що від іскор вогню або затримати удар дубинкою.

- Борітеся – поборете, нам Бог помагає, З нами слава, з нами воля і слава святая! Уривком з вірша Тараса Григоровича Шевченка я згадую Сергія Нігояна – першого загиблого в Небесній Сотні. Я маю право тримати в руках цей щит, бо з цим щитом  я був тоді на Інститутській.

Згадуючи події у лютому, коли почалися розстріли, мене може зрозуміти лише та людина, яка пройшла бойові дії. Влада Януковича думала, що ми злякаємося і почнемо тікати, але люди не тікали. Вони падали, а за ними піднімалися другі та йшли. І зараз, у ці важкі для країни часи, ми повинні об’єднуватися, бо якщо ми не будемо разом – нас Путін забере. Слава Україні! – звернувся до хмільничан учасник Євромайдану Олександр Павліченко.

Вшанувавши усіх загиблих скорботною хвилиною мовчання, далі відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні.

Imgonline com ua resize wjx7mob2b2m4s5uImgonline com ua resize utlso4plnj1Imgonline com ua resize sqgq6gmlhgqwzneImgonline com ua resize ryuopv54sbkwhdhImgonline com ua resize rv6m1n6fn4kImgonline com ua resize l69mdy7p9zzileymImgonline com ua resize hc6g18pt5yax17t
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини