Прес-тур: "Моя Вінниччина" на Хмільниччині. Скаржинці - село, в якому хочуть жити люди

Прес-тур: "Моя Вінниччина" на Хмільниччині. Скаржинці - село, в якому  хочуть жити люди

В рамках прес-туру "Моя Вінниччина" журналісти різних видань області відвідали село Скаржинці. Біля сільського Будинку культури, аби презентувати село, гостей зустріли голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук і сільський голова Людмила Стрельчик. Усі разом відвідали КУ «Хмільницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», де працює восьмеро фахівців. 

Амбулаторія обслуговує село Скаржинці і навіть ті села, які не входять до Скаржинецької територіальної громади - Торчин та Сулківку. Тут є палата денного стаціонару, стоматологічний кабінет, тому місцевим жителям не доводиться думати, як і коли добратися в місто, вони просто звертаються до свого спеціаліста. 
Село постійно розвивається у ньому постійно з'являється щось нове, креативне, потрібне людям. А відбувається це  завдяки сільському голові Людмилі Стрельчик, яка двадцять два роки на посаді сільського голови і проблемами села переймається, наче своїми. Куди не зайдеш, скрізь затишно і комфортно, наче вдома. Скрізь видно жіночі руки. 

 


За швидкий та якісний розвиток села жителі Скаржинець також завдячують і своєму   інвестору - директору підприємства  ТОВ «Поділля Агроінвест» Івану Куровському, який не шкодує грошей для свого села. Він небайдужий до проблем громади і хоче бачити населений пункт, в якому народився й виріс, успішним та процвітаючим. Співпраця сільської ради та інвестора зробили це село зразковим у всіх сферах діяльності від соціальної до інфраструктурної, таким, на яке мають рівнятися й інші громади, адже саме небайдужість рухає його вперед. Відвідавши Будинок культури,  в якому розташовані ще й бібліотека і музей,  гості оглянули кімнату з книгами і комп’ютерами,  просторий зал, де скаржинчан зі сцени своїми виступами радують місцеві солісти,  а також кімнату-музей зі світлинами загиблих у Другій світовій війні та Афганістані земляків. За рахунок проекту розвитку територіальних громад у селі створено спорт-клуб «Богатир». Весь населений пункт газифіковано, нині тривають роботи із будівництва водогону. В Скаржинцях, на відміну від інших сіл, відсутні порожні хати, і це зрозуміло, адже в такому селі хочуть жити люди.

Отримавши від сільського голови Людмили Стрельчик відповіді на запитання, учасники прес-туру поїхали далі – в село Сальницю.  
 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини