Президент України Петро Порошенко відвідав Хмільник

Президент України  Петро Порошенко  відвідав Хмільник

   У середу, 27 березня, у місто Хмільник завітав Президент України Петро Порошенко. В рамках робочого візиту глава держави ознайомився з умовами відновлення та лікування захисників України в санаторії залізничників, поспілкувався з ветеранами АТО/ООС та медичним персоналом оздоровниці. Далі президент Петро Порошенко зустрівся з жителями Хмільниччини на площі Перемоги.

  Президент України Петро Порошенко відвідав оздоровницю залізничників та поспілкувався з ветеранами АТО/ООС, які проходять реабілітацію. Він поцікавився умовами лікування та реабілітації українських воїнів, які брали участь в бойових діях по захисту України та поспілкувався з медичним персоналом. Глава держави подякував ветеранам за їх ратну службу та побажав швидшого і повного одужання.
  - Я сьогодні приїхав подивитися, як реалізується мій указ щодо реабілітації учасників АТО, що ми ще можемо зробити, щоб ця реабілітація проходила успішно, - сказав Петро Порошенко. «Мрію коли-небудь побувати тут. Я дуже люблю Хмільник і, якщо б Господь сподобив, було б добре тут відпочити», - додав Президент.
  Під час спілкування з персоналом санаторію Петро Олексійович наголосив на тому, що туризм і такі реабілітаційно-курортні центри мають величезний потенціал, децентралізація суттєво сприяє розвитку їх інфраструктури. 
  Глава держави зазначив, що «програма боротьби з бідністю передбачає зростання мінімальної зарплати випереджаючими темпами», що на його переконання дозволить додатково підтримати малозабезпечених людей, включно із курортно-санаторним оздоровленням.
  - Я дуже дякую лікарям та медичному персоналу за ту допомогу, яку ви надаєте нашим хлопцям, - сказав Петро Порошенко.
  Президент також відзначив величезний туристичний потенціал «Хмільника», який з кожним роком стає все більш популярним як серед українців, так і іноземців. 
  На завершення глава держави висловив впевненість в тому, що «з кожним роком все більше українців та гостей країни зможуть скористатися гостинністю Вінниччини та лікувальними властивостями радонових вод Хмільника.
  Після відвідин курортного закладу відбулась зустріч Президента з хмільничанами.
  На сцену із президентом вийшли голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, його заступник і наш земляк, депутат обласної ради  Олександр   Крученюк, голова Вінницької районної ради Анатолій Олійник, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич. 
Петро Олексійович прибув разом із дружиною та сином Мариною та Олексієм Порошенками. 
  - Шановна і дорога громадо славного міста Хмільника! Шановні мешканці Хмільницького району і всієї нашої Вінницької області! А дехто приїхав сюди відпочивати, адже це дуже гарне місце відпочинку. Ми раді вас тут вітати! Я у Хмільнику для того, щоб подякувати усім вам, кожному з вас за ту єдність, яка допомогла нам вистояти 5 років війни, яка зруйнувала плани Путіна роз’єднати, розшматувати Україну і створити малоросію… Багато років було ретельно сплановано знищення держави паном Путіним і Кремлем. В попередні роки це був процес знищення, розкрадання нашої армії: розпродавали військові містечка, знищували все – починаючи від Хмільницького військового санаторію, що, ми не бачили, в якому стані він був?, - звернувся до хмільничан Петро Порошенко.
  - Тут, в Хмільнику, багато ветеранів АТО проходять реабілітацію. Вони вчаться по-новому жити в мирних умовах. Ми завжди пам’ятаємо тих, хто віддав життя, боронячи рідну землю. А в боях за свободу і незалежність України загинули ваші земляки: Олександр Вінярський, Михайло Рачок, Сергій Муравський. Знаю, що останнього громада вирішила увічнити, назвавши одну із вулиць Хмільника його іменем. Друзі Хмільника, я дуже вдячний, що ви не забуваєте про цей подвиг, бо тільки пам’ятаючи і вшановуючи героїв, можна будувати державу. Вічна слава Героям! Слава Україні! – сказав президент.
У своїй промові Президент України Петро Порошенко подякував присутнім священикам за їх молитви за добробут України та мир. А згодом президент разом із хмільничанами оплесками передали свої вітання Вселенському Патріарху. 
  Президент України Петро Порошенко зазначив, що лише з Божою допомогою, з нашою волею і вірою, яка надихає, українці зможуть досягти дуже багато. Разом з тим Петро Олексійович сказав, що «і парк ми в Хмільнику за рахунок децентралізації побудуємо, і спільними зусиллями держави, області та міста почистимо Південний Буг, а ще побудуємо дорогу від Хмільника до Хмельницького шосе». Глава держави відзначив, що нині у місті Вінниці розпочинається будівництво й модернізація злітно-посадкової смуги у Вінниці, для того, «щоб туристи прилітали до Хмільника і з Вінниці до міста-курорту маршруткою добиралися за 40 хвилин». Також президент пообіцяв підвищити курортний статус і законодавчий захист Хмільника. 

Алла Корнієнко,
«Життєві обрії». 
 

 dsc0900 dsc0816 dsc0535 dsc0548 dsc0529 dsc04931553700435 61321553700435 57271553700433 61371553700430 95491553700430 8782 dsc0696 dsc0497 dsc0585
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини