Про дороги і велике будівництво, про вирубку лісу і корупцію, про дельфінів і хабарників – говорили на зустрічі з губернатором

Про дороги і велике будівництво,  про вирубку лісу і корупцію,  про дельфінів і хабарників –  говорили на зустрічі з губернатором

Зустріч була жвавою і резонансною з різними викриттями та звинуваченнями, а подекуди і зі словесними перепалками. 

У вівторок голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов відвідав Хмільник та поспілкувався з хмільничанами. Разом з очільником Вінниччини до Хмільника завітали його заступники, керівники департаментів облдержадміністрації, керівники силових структур області. Зустрічали вінницьку делегацію на Хмільниччині голова райдержадміністрації Максим Мазурик, голова районної ради Зоя Бонсевич та міський голова Сергій Редчик. Зустріч з хмільничанами мала відбутись у сквері жертвам голодомору  та сталінських репресій по вул.Некрасова, але погода внесла свої корективи: через дощ прийом громадян довелось провести у залі засідань міської ради.

Чому не чиститься Буг та не проводиться  реконструкція стадіону

Почалась зустріч з представлення Хмільника міським головою  Сергієм Редчиком. В ході якого Сергій Борисович поскаржився на погані дороги державного значення, які пролягають через Хмільник, а також на те, що минуло уже два роки, як виготовлено проектно-кошторисну документацію на розчищення русла річки Південний Буг, але  екологічний фонд не виділяє коштів на реалізацію даного проєкту.

На звинувачення міського голови директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Віктор Мережко надав вичерпну відповідь. За його словами протягом останніх трьох років на Хмільницький район було виділено близько 14 мільйонів гривень, 9 з них на місто Хмільник. Зокрема, це будівництво ангара на сміттєсортувальну станцію - 2 мільйони гривень, придбання сміттєсортувальної станції – 4 мільйони гривень, розчистка ставка по вулиці Вугринівській – 240 тисяч гривень, реконструкція відкритого каналу для скиду стічної очищеної води – 400 тисяч гривень і на будівництво КНС безпосередньо в Хмільнику – 2 мільйони 214 тисяч гривень. А на розчистку русла кошти не виділені, тому що міська рада не подавала на розгляд заявку.

Під час діалогу Сергій Борзов поцікавився чи розпочато,  в рамках «Великого будівництва», роботи з реконструкції дошкільного навчального закладу №1, на що міський голова повідомив, що зараз йде підготовка, чекають дозволу на початок робіт. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Піщик зауважив, що при перевірці даного об’єкта комісією було виявлено ряд грубих порушень. Він зазначив, що міська рада подала проєкт дуже низької якості, який було рекомендовано доопрацювати, але на жаль на сьогоднішній день цього так і не зроблено. За його словами співпраця з міською радою дуже погана. Окрім того, під час перевірки об’єкта було виявлено, що матеріали, які завезені для проведення реконструкції дитячого садочка не відповідають тим, що зазначені в проектно-кошторисній документації.

На запитання стосовно реконструкції стадіону Олександр Піщик повідомив, що стадіон у Хмільнику був включений в перелік об’єктів «Великого будівництва», пройшов обласну конкурсну комісію державного фонду регіонального розвитку, але в рамках співфінансування міська рада не виділила коштів і написала лист про відкликання даного проєкту,  тому  він і залишився без розгляду.

Вирубка лісу і корупція в лісгоспі

Колишній працівник лісгоспу Леонід Коровецький повідомив про вирубку лісу та корупцію в Хмільницькому лісовому господарстві. Він розповів, що його було звільнено з роботи після того, як він відмовився виконувати незаконні накази свого керівництва. Також він повідомив про незаконну вирубку лісу. Факти, озвучені Леонідом Коровецьким, будуть ретельно перевірені,  директора ДП «Хмільницьке лісове господарство» Тараса Ющинського  на час рослідування відсторонено від роботи. Керівник СБУ у Вінницькій області  Анатолій Денисенко повідомив, що  по факту вирубки лісу на даний момент відкрито кримінальні провадження та оголошено три підозри.

Дельфіни і хабарники

Директор ПП «Доктор дельфін» Борис Когут поскаржився губернатору на бездіяльність правоохоронних органів стосовно розслідування справи щодо зникнення дельфінів. За його словами справа чотири роки розслідувалась в Житомирі, нині розслідується у Вінниці, але на його думку правоохоронці її не розслідують. Борис Когут сказав, що його дельфіни знаходяться в Трускавці, а ще сказав що в Трускавці вбивають дельфінів, але не пояснив, хто і навіщо це робить.

Заступник директора санаторію «Поділля» Орест Ортовський пояснив, що дельфіни знаходились в жахливих умовах, в аварийному басейні з недостатньою глибиною. Вони були кволими і хворими. Ці дивовижні тварини могли загинути, а Борис Когут тільки наживався на них. Аби врятувати життя дельфінів, їх передали на лікування та утримання в нормальних умовах.

Також Орест Ортовський повідомив присутнім, що в Хмільнику є група людей, яка уже роками перешкоджає діяльності санаторію «Поділля». Ці люди вимагають від дирекції закладу  хабарі в десятки тисяч доларів. Один з них був затриманий в травні минулого року на отриманні хабара в десять тисяч доларів. Конфлікт з групою цих людей триває уже давно, тому вони і видумують різні нісенітниці про санаторій та його керівництво.

Земля для АТОвців

Стосовно видачі земельних ділянок доповіла начальник районного відділу держгеокадастру Людмила Паламарчук. З її слів стало відомо, що в Хмільницькому районі учасники війни на Сході стовідсотково забезпечені земельними ділянками, решта заяв розглядаються в порядку першочерговості згідно законодавства.

Помилка чи...?

Після спілкування у міській раді Сергій Борзов разом керівництвом міста і району вирушив до ДНЗ №1, аби подивитись, як проходять підготовчі роботи до реконструкції дитячого закладу. Інформація про те,  що матеріали, які завезені для проведення реконструкції дитячого садочка не відповідають тим, що зазначені в проектно-кошторисній документації, підтвердилась. На території садочка було виявлено утеплювач, який за словами спеціалістів в рази дешевший того, що зазначений в ПКД. Підрядник пояснив, що цей матеріал у садочок завезли випадково, мовляв, це помилка логіста, яку буде виправлено.

Проблему вирішено

Того ж дня голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов відвідав Війтівецьку ОТГ, де оглянув амбулаторію загальної практики сімейної медицини та допоміг у вирішенні проблеми.

Як з’ясувалось, автомобіль швидкої допомоги офіційно не числився за амбулаторією.

Через це неможливо було виділяти кошти на паливно-мастильні матеріали, утримання автомобіля та взяти на роботу водія.

Очільником області було прийняте рішення негайно їхати до сервісного центру МВС 0545 та перереєструвати автомобіль на амбулаторію. Що й було зроблено.

Олександр ОКОЛОДЬКО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 ГУБЕРНАТОР ТА ОБЛАСНІ СИЛОВИКИ ЇДУТЬ У ХМІЛЬНИК

ГУБЕРНАТОР ВІННИЧЧИНИ ВІДМОВИВСЯ ВІД ОХОРОНИ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини