Про заходи під час воєнного стану

Про заходи під час воєнного стану

   «Воєнного стану мають боятися лише ті, хто хоче зробити зло нашій державі».

  З 28 листопада в Україні на території десяти областей діє воєнний стан. Певне занепокоєння викликало його введення у громадян. Багато запитань виникло і в хмільничан з приводу заходів, які будуть проводитися під час воєнного стану. А тому щоб докладніше роз’яснити ситуацію, розвіяти усі міфи і страхи, в конференц-залі міської ради минулої п’ятниці відбулася нарада за участю в. о. військового комісара Хмільницького ОРВК Олега Прокоповича, начальника Хмільницького відділення поліції Дмитра Руденка, голів будинкових та вуличних комітетів.

  - З перших же хвилин надходження сигналу тривоги військовий комісаріат був переведений в бойовий режим несення чергування. Відповідні сигнали були доведені до керівництва міста й району. Далі здійснювалося формування штату військового комісаріату. Нині у місті та районі відбуваються планові заходи призову резервістів оперативного резерву першої черги та направлення до навчальних центрів, військових частин для проходження 20-денних навчальних зборів. На таких військовослужбовців держава покладає великі надії, адже вони вже пройшли службу в АТО і мають значний досвід. Крім того, призову підлягають також військовозобов’язані та резервісти оперативного резерву другої черги для проходження 7-денних навчальних зборів у складі управління та підрозділів бригади територіальної оборони. Це робиться для того, щоб показати агресору насамперед нашу єдність, показати, що в найкоротший термін ми
будемо здатні зібратися і захистити свою Батьківщину, - розповів виконуючий обов’язки військового комісара Олег Прокопович.

   Олег Павлович наголосив на тому, що збори – це звичайні планові навчання, які не будуть замінюватися бойовими завданнями. Він також зазначив, що лише придатні до несення служби особи будуть проходити збори. Навіть тих добровольців, які бажають йти на збори, але не пройшли медкомісію, - по закону не мають права зараховувати в число придатних. Олег Прокопович розповів і про інші заходи під час дії воєнного стану на території Хмільниччини. Він наголосив, що жодного вилучення транспортних ресурсів з підприємств, запровадження комендантського часу поки що не буде.

  Начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко повідомив, що весь особовий склад національної поліції переведено в особливий режим, посилено наряди груп реагування і введено також додатковий екіпаж, який здійснює службу в місті Хмільнику. Було виставлено два блокпости: біля санаторію «Поділля» і неподалік сервісного центру МВС. Блокпости виставлено в повному обмундируванні, з повним боєкомплектом. Дмитро Сергійович наголосив: «Воєнного режиму мають боятися ті, хто хоче зробити зло нашій державі. Варто наголосити на тому, що постійно будуть вестися перевірки громадян, але перевірятися будуть виключно лише ті, хто поводить себе підозріло. Якщо когось зупинять на блокпосту, прошу поставитися до цього з розумінням: спокійно покажіть документи, багажник, підбадьорте добрим словом поліцейського». Також начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко зазначив, що простим громадянам бажано носити при собі документи, що посвідчують особу: паспорт, пенсійне чи водійське посвідчення, хоча, наголосив, без потреби документи в жителів Хмільниччини перевіряти не будуть. Дмитро Сергійович зауважив, що по кілька разів на день постійно перевіряються такі об’єкти критичної інфраструктури, як мости, водоканал, залізничний вокзал і автовокзал.

   В ході наради присутні задали питання керівнику правоохоронних органів і виконуючому обов’язки військового комісара та отримали на них відповіді.

 dsc0243 dsc0252
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини