Проєкт "Курортополіс Хмільник" представила Вінниччина на Першому інвестиційному форумі

Проєкт "Курортополіс Хмільник" представила Вінниччина на Першому інвестиційному форумі

В рамках проведення форуму, що відбувся 29 жовтня у м. Маріуполі за участю та ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, презентуючи свій інвестиційний потенціал, Вінниччина представила три масштабних  проєкти, що характеризують наш край, як найбільш привабливий до залучення інвестицій. Повідомляють "Життєві обрії" з посиланням на  Вінницьку ОДА.

Один із проєктів - «Курортополіс Хмільник», основна мета якого -  створення умов для стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності, спрямованої на збереження і ефективне використання природних лікувальних ресурсів курорту державного значення Хмільник, прискорення економічних реформ в лікувально-оздоровчій галузі та розвитку лікувального та оздоровчого туризму, створення центру радонотерапії європейського значення.

Враховуючи наявну потужність об᾽ємів видобутку радонових вод та використовуючи існуючий потенціал санаторно-курортних закладів, на території міста пропонується будівництво нового санаторно-курортного закладу в лісовій зоні, медичного центру надання діагностичних та консультативних послуг, а також розширення туристично-розважальної інфраструктури.

Період впровадження бізнес-проєкту 12-48 місяців, а орієнтовна сума інвестицій загалом становить близько 100 млн дол.

Також були представлені проєкти: «Розвиток Міжнародного аеропорту "Вінниця", реалізація якого потребує  понад 135 млн дол, та «Будівництво мостового переходу через р. Дністер», що між м. Ямпіль (Ямпільський район Вінницької області) та с.Косеуць (район Сорока Республіки Молдова) дозволить сформувати найкоротший шлях. Реалізація проєкту потребує 48,4 млн дол.

Вінниччина позиціонувала себе як один із найбільш перспективних для економічного, промислового та туристичного розвитку регіонів України. Налагоджені партнерські відносини між владою, громадськістю та бізнесом, створені умови для самореалізації жителів області, розширюються ділові зв’язки з бізнес-партнерами багатьох країн світу, а також забезпечується зростання обсягів інвестицій до перспективних галузей економіки області, розширюються напрямки їх залучення.

Регіон відкритий для діалогу з усіма, хто має намір працювати на його розвиток.

За матеріалами Вінницької ОДА

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини