"Риболовля - це моє хобі, моя залежність"

"Риболовля - це моє хобі, моя залежність"

Багато хто чув дивовижні історії рибалок про великі трофейні улови, при чому їхні захопливі розповіді звучать так, що й самому хочеться вибратися на природу з усіма снастями. Та риболовля не лише заспокоює. Для декого з досвідчених рибалок тихе полювання переростає в начебто азартну гру, зі всіма хвилюючими моментами.
Житель села Вугли Андрій Христюк вже протягом десяти років має улюблене хобі, але він ловить не карасиків чи плітку, а щуку, судака, амура, сома, коропів по кілька і більше кілограмів.
- Риболовля - це моє хобі, моя залежність. Відчуваю такий сильний адреналін, коли тримаю на волосіні рибину кілограмів на 8, думаю, хоч би вона не зірвалася, хвилююся так, що аж піт з лоба капає. Це словами не передати, це треба відчути, - із захопленням розповідає затятий рибалка.
Андрій Михайлович має неабиякий досвід у цій справі, і добре знає, на що яку рибу треба ловити, спеціально підбирає час і період ловіння. Головне – треба підібрати якісну вудку, щоб міцною була волосінь. Рибалка каже, що варто брати дорогі гачки, якісну котушку від хорошої фірми. 
Завжди на риболовлю він бере з собою сачок, щоб підхопити ним рибу. Коропів ловить за допомогою спеціально підібраної картоплі, ділиться, що саме на таку коропи краще ідуть на гачок.
Найбільшу рибину Андрій Христюк зловив три роки тому на ставку неподалік рідного села - метрову щуку вагою більше вісьми кілограмів. А якось рибалка наловив більше двадцяти штук рибок по кілька кілограмів. Ото вже наїдку було на вечерю!
А на завершення розмови усім любителям тихого полювання Андрій Христюк побажав "ні хвоста, ні луски!".

Алла КОРНІЄНКО,
кор. "Життєвих обріїв".

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини