Що буває, коли влада про людей дбає

Що буває, коли влада  про людей дбає

   Нині в соціальну та гуманітарну сфери нашого району вливаються великі кошти. В цьому переконались учасники виїзного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, яке відбулось 16 серпня. 
   В селах району ремонтуються, утеплюються та модернізуються приміщення шкіл та садочків, робиться усе, аби дітям у цих закладах було затишно та комфортно. Такі дії є свідченням того, що влада  дбає про людей, переймається відродженням села. А це, в свою чергу, вселяє надію на те,  що українські села стануть успішними і в них захочуть жити люди. 

   В роботі засідання взяли участь заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова районної ради Зоя Бонсевич, члени Координаційної ради, члени президії, депутати районної ради, керівники установ та організацій Хмільницького району. 
   Учасниками координаційної ради було розглянуто ряд важливих і актуальних питань. Зокрема  про забезпечення належної роботи дитячих дошкільних закладів Хмільницького району присутніх інформував начальник відділу освіти райдержадміністрації Андрій Жук.
   Про хід виконання програми розвитку фізичної культури і спорту у Хмільницькому районі  доповів завідуючий сектором фізичної культури і спорту райдержадміністрації Ігор Червінський.
   Начальник Хмільницького бюро правової допомоги Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Маринич розповіла про протидію гендерному насильству в сім’ї.
   Про заходи щодо підготовки до чергового призову громадян на строкову військову службу восени 2018 року присутніх поінформував Хмільницький районний військовий комісар Андрій Охріменко.
  Про основні аспекти та проблемні питання в  роботі Державної  продовольчої та споживчої служби присутнім розповів  начальник управління Держпродспоживслужби у Хмільницькому районі Василь Грушко. 
    В ході колегії її учасники відвідали ряд закладів соціальної сфери у територіальних громадах району. Розпочали ознайомлення з ДНЗ села Уланів, який є одним з найбільших в районі. Його відвідує більш, ніж 90 дошкільнят.
   Слідуючим обєктом оглядин став Уланівський стадіон, який є головною спортивною спорудою та базою для районної ДЮСШ, розташованої в села Уланів. З роботою спортивного закладу присутніх ознайомив директор Олександр Чехівський. 
   Далі учасники заходу відвідали Уланівську опорну школу І-ІІІ ст. В школі у даний час проводяться роботи з утеплення фасаду. Це дасть можливість створити умови для комфортного навчання дітей, осучаснити вигляд приміщення школи та зекономити бюджетні кошти. Роботи проводяться за кошти державного і районного бюджетів.
   Наступним об’єктом, який відвідали учасники зібрання, став ДНЗ села Вишенька. Особливу зацікавленість у присутніх викликав встановлений у садочку сучасний котел системи опалення, який працює на дерев’яних гранульованих пелетах та дає можливість забезпечувати приміщення садочка теплом. 
   Далі присутні відвідали садочок в селі Крижанівка. Приємною несподіванкою для присутніх стало внутрішнє та зовнішнє облаштування садочка. В 2017-2018 роках за рахунок коштів державного, районного, сільського бюджетів та благодійних внесків в ньому проведено капітальний ремонт.Приємно вразило й те, що стіни садочка прикрашені казковими персонажами, які власноруч розмалювали працівники садочка, чим створили неповторну та комфортну атмосферу для малюків.
З села Крижанівка було здійснено переїзд до Кустовецької територіальної громади, де члени колективу ДНЗ гостинно зустріли учасників наради традиційним українським короваєм.
   Охайна територія, на якій працівниками було висаджено клумбу у вигляді шахової дошки, виготовлено фігури різноманітних звірят з підручних матеріалів, оформлено казкові куточки з деревини, гарно облаштований спортивний майданчик викликали захоплення у всіх присутніх. У поєднанні з гарним затишним приміщенням садочок став привабливим для місцевої малечі.
  Присутні не могли не завітати до Кустовецького сільського клубу, який розташований у цьому ж приміщенні. Клуб вразив вишуканим внутрішнім оформленням сцени, на якій  особливо гармонійно  виглядав український орнамент, та  глядацької зали, в інтер’єр якої вдало вписалися нові сучасні меблі.
   Незабутнє враження на всіх учасників наради справив під час відвідування Кустовецької ЗШ І-ІІ ст. виступ учнів цієї школи Наді та Богдана, які у віршованй формі розповіли про досягнення та проблеми навчального закладу.
   Останнім населеним пунктом, який відвідали учасники зібрання стало село Рогинці у затишній залі сільського клубу, якого відбулось пленарне засідання. Перед початком засідання присутні оглянути капітально відремонтоване приміщення сільської ради, тренажери та спортивний майданчик з штучним покриттям.
   Відкривши пленарне засідання, голова Координаційної ради   Зоя Бонсевич, надала слово Кустовецькому сільському голові Петру Гладкому.
  Петро Анатолійович розповів про здобутки у розбудові соціальної сфери територіальної громади, яких, в переважній більшості,  було досягнуто завдяки благодійній допомозі фермерського господарства «Геліос АП». Він також розповів про проблеми, які виникають у громаді та поділився планами на майбутнє.
   Після сільського голови слово було надано заступнику голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександру Крученюку, який зазначив, що дана форма проведення нарад є надзвичайно дієвою та ефективною, адже це обмін досвідом. Він запропонував і надалі проводити робочі зустрічі у подібному форматі.

   Учасники засідання оглянули лише невелику частину того, що зроблено в районі. Окрім цього, в селах ремонтуються дороги, прокладаються водогони, проводиться освітлення вулиць, будуються стадіони та спортплощадки, встановлюються дитячі майданчики. 
Завдяки спільним зусиллям влади, бізнесу і громади інфраструктура сіл постійно розвивається. Але, найкращих результатів досягають там, де є порозуміння та підтримка громади.

 dsc0116 dsc0114%d1%8b%d1%84%d0%b2%d0%92%d0%ab%d0%a4 dsc0368 dsc0340 dsc0316 dsc0280 dsc0260 dsc0230 dsc0222 dsc0206 dsc0158 dsc0144 dsc0134
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини