Щоб не потрапити на «гачок» торгівців людьми

Щоб не потрапити на «гачок»  торгівців людьми

  30 липня світова спільнота відзначає Всеукраїнський день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з 2013 року з метою привернення уваги до цієї глобальної проблеми, привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину. 

  Прагнення більше заробити спонукає громадян України виїжджати за кордон на роботу, а тому в міру своєї необізнаності вони можуть легко потрапити на «гачок» торгівців людьми.
  В рамках відзначення Дня протидії торгівлі людьми у Вінницькій області відбулися тематичні інформаційні кампанії. Такі заходи відбулися і в Хмільницькому районі. Так, у місті Хмільнику вчора неподалік Центрального ринку було розташовано інформаційно-консультативний пункт з питань протидії торгівлі людьми під назвою «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!».  Працівники управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької районної державної адміністрації спільно із суб’єктами взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми розповідали перехожим про небезпеку торгівлі людьми і розповсюджували тематичну інформаційну продукцію.
  - Торгівля людьми є дуже глобальною і досить прибутковою злочинною індустрією в світі, і по своїх доходах вона поступається лише продажу наркотиків та зброї. Це дуже велика проблема і про це треба розповідати людям, щоб убезпечити їх від всіх можливих ризиків, і щоб постраждалі громадяни знали, куди звернутися за необхідною допомогою. Наказом департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації було ініційовано створення інформаційно-консультативних пунктів. Інформаційна кампанія діє тиждень до 30 липня і тиждень після цієї дати, - розповіла завідувач сектору сім’ї та молоді управління соціальної та молодіжної політики Хмільницької райдержадміністрації Ірина Григус.  - Ми обрали територію ринку невипадково, адже саме тут найбільше скупчення людей. Ось, роздаємо буклети з інформацією, як уберегти, куди звертатися, як діяти, тут є номери телефонів лінії довіри з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області. На гачок торгівців людьми громадянин потрапляє, якщо умови його праці не відповідали обіцяним, його примушували виконувати роботи, вилучали документи, обмежували у вільному пересуванні, утримували оплату праці або не виплачували взагалі, змушували сплачувати неіснуючі борги, не дозволяли вільно спілкуватися з рідними, змушували жебракувати чи використовували насильство, погрози. Хочеться, щоб люди знали, що при всіх тих порушеннях їм передбачена державна допомога і захист.  

 dsc0702 dsc0713
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини