Сім санаторіїв мають намір закрити на Вінниччині. Як це позначиться на оздоровницях Хмільника?

Сім санаторіїв мають намір закрити на Вінниччині. Як це позначиться на оздоровницях Хмільника?

Питання про оптимізацію реабілітаційних закладів розглядала спеціальна комісія в обласній раді. 

Сім лікувальних санаторіїв на Вінниччині, серед яких чотири дитячих, хочуть оптимізувати. До такого рішення дійшла комісія з питань регулювання комунальної власності та приватизації Вінницької обласної ради, повідомляєють Життєві обрії з посиланням на Vlasno.info.

Причиною ліквідації медичних закладів Вінницької обласної ради є брак коштів для забезпечення їхньої діяльності. Головні лікарі санаторіїв підтвердили неспроможність далі працювати за відсутності належного фінансування. Реорганізації підлягають Маньковецький обласний дитячий туберкульозний санаторій «Зелений гай», Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова пісня», «Заболотненський психоневрологічний дитячий санаторій», «Могилів-Подільський дитячий легеневий тубсанаторій». Члени комісії проголосували за ліквідацію «Могилів-Подільського обласного протитуберкульозного санаторію для дорослих» і «Козятинської обласної туберкульозної лікарні». Залишилось відкритим закриття «Печерської обласної лікарні відновного лікування», яка діє 30 років. Зараз у штаті закладу 70 працівників.  - Це єдиний спеціалізований заклад в області. В нас професійні фахівці-реабілітологи. За рік ми пролікували до півтори тисячі пацієнтів, - намагалися захистити Печерську лікарню її представники. Однак, намагання були марними. У Департаменті охорони здоров'я Вінницької ОДА рішуче налаштовані закрити заклад.  

- Відновне лікування можливе в Жмеринській відновній лікарні, там теж є медичний персонал для відновлення хворих, є аналогічні можливості в Липовці та Хмільнику, - заперечувала заступник директора Департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Олена Житанська.

Після гарячих обговорень думки в комісії розділились. Вирішили це питання детальніше вивчити та обговорити в Департаменті охорони здоров'я Вінницької ОДА. 

До переліку оздоровниць, які планують закрити на Вінниччині, не входять санаторні заклади міста Хмільника.  А, якщо рішення комісії, після детального вивчення буде прийнято і визначені оздоровниці закриють, у Хмільницьких санаторіях буде проходити ребілітацію значно більше осіб. Адже наші оздоровниці, стануть своєрідною альтернативою тим закладам, які припинять функціонування. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛІКАРНЯ У ХМІЛЬНИКУ БУДЕ ОПОРНОЮ. УРЯД ЗАТВЕРДИВ ПЕРЕЛІК ОПОРНИХ ЛІКАРЕНЬ, НА ВІННИЧЧИНІ ЇХ ДЕСЯТЬ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини