«Спільними кроками до чистого довкілля»

«Спільними кроками  до чистого довкілля»

  Завдяки 15 Вінницькому обласному конкурсу  Проектів розвитку територіальних громад Кривошиївська та Сьомаківська територіальні громади уклали договір про міжмуніципальне співробітництво та подали на конкурс  спільний проект «Встановлення майданчиків для збору твердих побутових відходів  –  спільний крок до чистоти довкілля»  загальною вартістю 629 400 гривень. 

  Наразі проект активно реалізовується,  частково закуплені контейнери для збору твердих побутових відходів, ведуться роботи по встановленню майданчиків для розміщення контейнерів у зручних для жителів громад місцях.
  В рамках реалізації проекту завідуюча відділом ресурсного центру розвитку територіальних громад Хмільницької районної ради Тетяна Войціцька провела в школах громад ознайомчо-пізнавальні заходи для дітей  про важливість сортування  твердих побутових відходів. Адже згідно з поправкою до Закону України «Про відходи» з 1 січня 2018 року кожен українець повинен сортувати  сміття. Важливість роздільного збору сировини є беззаперечною не лише для екології, а й для економіки країни.  Повторна переробка матеріалів економить ресурси та зменшує  кількість токсичних відходів на звалищах.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини