Співпраця заради безпеки

Співпраця заради безпеки

 Минулої п’ятниці у приміщенні Хмільницької райдержадміністрації відбулася робоча нарада, в якій взяли участь голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко, співробітник СБУ Іван Яременко та представники різних релігійних конфесій. Метою наради було налагодження співпраці задля порядку та безпеки громадян, а також недопущення будь-яких конфліктних ситуацій та порушень прав і свобод 
на релігійному ґрунті. 

  На нараді було повідомлено, що працівниками правоохоронних органів ведуться запобіжні заходи з метою виявлення радикально налаштованих громадян, які можуть здійснювати розпалювання міжконфесійних конфліктів. 
  - Наразі в нашій країні напружена ситуація, йде війна з країною-агресором. За період своєї служби у Хмільнику зрозумів, що у нас тут дуже толерантне і виховане суспільство. А тому прошу Вас, шановне духовенство, якщо хтось буде закликати до будь-яких дій, що суперечать Законодавству України та нормам моралі, то щоб люди не звертали на це уваги й повідомляли Вас. В разі отримання подібної інформації прошу одразу ж зв’язуватися з правоохоронними органами для того, щоб ми вчасно реагували на них згідно законодавства. Наша мета,  в першу чергу, щоб у місті та районі громадяни почувалися в безпеці, - звернувся до присутніх начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко.
 Голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич сказав, що нині на стадії завершення знаходиться надання Томосу українській церкві, і виявив сподівання, що у Хмільницькому районі цей процес завершиться безболісно та без будь-яких ексцесів.    
 - Знаючи настрої людей, спілкуючись із духовенством, - я не бачу в нас агресивно налаштованих противників, а це тому, що люди хочуть мати церкву, незалежну від країни-агресора. Різні провокації можуть бути й від засланих людей, які будуть «працювати» на країну-агресора, адже, як усім відомо, у Росії повідомили про те, що вони будуть захищати інтереси російськомовних прихожан і, можливо, будуть спеціально дестабілізовувати ситуацію в Україні.  Провокації можуть бути і не в нашому районі, а загалом в державі, але ми маємо все це витримати, наш шлях вже визначений. Наш президент доклав багато зусиль для створення в країні автокефальної помісної церкви, ми на завершальному етапі, тому маємо цей шлях пройти з гідністю і гордістю, - зазначив Євгеній Віталійович.
 На завершення учасники наради домовились про оперативне інформування один одного про потенційних правопорушників з метою недопущення конфліктних ситуацій на Хмільниччині.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини