У Хмільнику на Вінниччині відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

У Хмільнику на Вінниччині відзначили День вшанування  учасників бойових дій на території інших держав

Щороку, 15 лютого, українці вшановують учасників бойових дій на території інших держав, зокрема, і воїнів-інтернаціоналістів, які віддали своє здоров’я, а дехто й життя, воюючи впродовж десяти років на території чужої країни - Афганістан.
В районному Будинку культури зібралися ветерани війни в Афганістані, які з честю виконували свій військовий обов’язок. Серед них і ті, хто не залишився осторонь проблем сьогодення, і з честю та гідністю боронили кордони нашої України від російського агресора. Присутні в залі вшанували пам'ять загиблих солдат хвилиною мовчання, згадали імена тих земляків, які повернулися додому в «чорних тюльпанах» і тих, хто уже будучи вдома, не дожив до наших днів. Почесними грамотами і квітами було нагороджено ветеранів війни в Афганістані. Вітальні слова лунали зі сцени, адже саме 15 лютого Радянський Союз почав виводити свої війська з Афаністану, – а тому нарешті мир та спокій прийшли в українські родини, де чекали з війни рідного солдата. Після урочистостей, присвячених вшануванню воїнів-інтернаціоналістів, вінницький гурт «Перевал» подарував усім свої патріотичні пісні. 
Далі відбулося покладання квітів до стенду Героїв Небесної Сотні, а потім всі учасники заходу сфотографувалися на згадку. Після цього відбулася хода до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

По дорозі до нього ветерани та представники влади поклали квіти до пам’ятника Матері та пам’ятника солдатам Другої світової війни. Біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам протоієрей Іван Пукас звершив молебень за загиблими та поблагословив усіх присутніх.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АФГАНІСТАН - ПЕКУЧИЙ БІЛЬ І ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ

Imgonline com ua resize yqqs7xjecp5txpImgonline com ua resize vnkdktf3cbdzd4Imgonline com ua resize mvxecntno341pjky %281%29Imgonline com ua resize v5ripzbeh8snvcyImgonline com ua resize lfv9oodslp22pgiwImgonline com ua resize jtr4xlbww9wtum1wImgonline com ua resize hpgsxwnzepw1zqkf %281%29
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини