У Хмільнику планують будівництво багатоквартирного будинку для переселенців та молодих спеціалістів

У Хмільнику планують будівництво багатоквартирного будинку для переселенців та молодих спеціалістів

На даний час у Хмільнику 20 відсотків населення  складають переселенці. З початку повномасштабного вторгнення місто прийняло майже 12000 людей,  понад 6000 з них і досі залишаються у громаді, - повідомляють Життєві обрії.

Днями міський голова Микола Юрчишин провів робочу зустріч із проектним менеджером Міжнародної організації з міграції  Іваном Магдичем та архітектором Дмитром Каденком. В ході зустрічі обговорили концепт майбутнього проєкту, який передбачає будівництво доступного житла для переселенців та для молодих спеціалістів у Хмільнику.

Учасники зустрічі розглянули запроектовану попередньо земельну ділянку по вул. Українця Владислава, на якій є можливість побудувати 132-квартирний житловий будинок. Окреслили першочергові завдання зі сфери землевпорядних та архітектурних робіт, що важливо вирішити до підписання Меморандуму.

«Ми допомагали весь цей час, намагалися створити комфортні умови проживання людям у колективних центрах, але більшість з них розташована на базі дитячих садочків. Усі розуміють, що це тимчасове рішення, адже громаді потрібні садочки також. Саме тому ми розглядаємо співпрацю з Міжнародною організацією з міграції щодо будівництва багатоквартирного будинку для родин-переселенців», - розповідає Сергій Редчик, заступник Хмільницького міського голови.


Програма вже стартувала у 6 західних та центральних областях України та передбачає будівництво нового та реконструкцію наявного житла, куди зможуть заселитися родини на правах доступної оренди. Водночас кошти, отримані з орендної плати мешканців, у майбутньому планується також використовувати для будівництва додаткового житла.

Житловий проєкт реалізовується МОМ за підтримки Німецького державного банку KFW та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

РОДИНІ ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА ОЛЕКСАНДРА ДУБОВОГО З ХМІЛЬНИКА ВРУЧИЛИ ОРДЕН «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини